UPDATE: Ministrul Educației, acuzat că a colaborat cu Securitatea. Răspunsul CNSAS

4 octombrie 2016 - 14:30 - 2


UPDATE

Fostul preşedinte al CNSAS din perioada în care a fost emisă decizia în cazul lui Mircea Dumitru, Ladislau Csendes, a declarat pentru News.ro că revizuirea unei decizii privind colaborarea cu Securitatea se face ”doar dacă apar elemente noi”, susţinând că membrii consiliului nu dau adeverinţe ”după ureche”. El a precizat că până acum la CNSAS nu a ajuns o solicitare de revizuire în cazul ministrului Educaţiei, Mircea Dumitru, adăugând că membrii instituţiei ar fi trebuit să fie preveniţi despre acest lucru.

Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS) verifică dosarele miniștrilor din guvernul Cioloș. Potrivit unor surse, CNSAS a decoperit că ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a fost colaborator al Securităţii.

Potrivit unor surse citate de evz.ro, Mircea Dumitru are dosar de rețea, din documente reieșind că a fost recrutat de Departamentul Securității Statului în anul 1980 și lăsat din legătura informativă în 1989. Dosarul are 11 file, potrivit sursei citate, doar că e vorba de elementele principale ale unui dosar de informator, respectiv Angajament și două note informative.

Conform Digi24, ministrul Educației, Mircea Dumitru, neagă informațiile apărute.

Citește și:

Iohannis, mesaj ferm pentru Dragnea: ”Nu voi desemna un premier condamnat”

Monica Macovei o apără pe Kovesi: ”Haita penalilor să aducă probe”

Fratele lui Băsescu s-a săturat de închisoare


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 2 comments
bookmark icon

2 thoughts on “UPDATE: Ministrul Educației, acuzat că a colaborat cu Securitatea. Răspunsul CNSAS

  • Remarcati si ca „punctarea” subiectiva a cv-urilor in competitia pentru concursurile de directori de scoli, de catre comisii in care indivizi ce au detinut sau detin functii in baza unor numiri anterioare politice, constituie o evaouare a activitatii anterioare politizate a celor ce candideaza pentru posturile de directori de scoli ?
    Considerati ca asemenea „activitati” ar fi trebuit punctate sau ar fi trebuit stabilit un criteriu minim de vechime pentru ocuparea unor asemenea functii, cum anterior fu reglementat ?

    1
  • Considerati ca CNSAS este o institutie folosita in mod „politicianist”, ce ar trebui desfiintata la 26 de ani dupa evenimentele din 1989 sau considerati ca ar trebui sa functioneze precum „Institutul Elie Wiesel”?

    2

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *