Ministrul Energiei: ,,Debitul Dunării ne îngrijorează și de aceea am convocat o întâlnire’’

10 ianuarie 2017 - 15:43 -


Ministrul Energiei, Toma Petcu a spus marți că debitul Dunării este îngrijorător deoarece este scăzut și din acest motiv se va convoca o întâlnire cu Hidroelectrica și Apele Române, pentru a evalua situația.

„Debitul Dunării ne îngrijorează și tocmai de aceea, mâine, la Ministerul Energiei, am convocat o întâlnire între Hidroelectrica și Apele Române, pentru a evalua situația (…)Vom evalua în mod special situația de pe Dunăre, pentru că în următoarele patru zile vom ajunge la un minim de 1.800 mc/ora, ceea ce ne produce o mică problemă de producție (n.red. energie hidro)”, a spus Toma Petcu, citat de hotnews.ro.

Exista rezerve în lacuri, acumulate de-a lungul timpului și pot fi folosite în cazul în care este nevoie de capacități suplimentare de producție a energiei electrice, conform acestuia care a mai precizat că debitul scăzut al Dunării nu creează probleme centralelor nucleare de la Cernavodă.
Toma Petcu  a mai spus că în cursul serii de luni a fost un vârf de consum al energiei electrice de 9.700 MW, însă nu au existat probleme de producție.

La gaze naturale, a fost înregistrat un vârf de consum de 72,4 milioane metri cubi, acesta spunând că pentru următoarea noapte sunt așteptate aceleași vârfuri de consum.

„Ne pregătim pentru această noapte să asigurăm aceeași funcționalitate, aceeași capacitate de producție, același import, aceeași rezervă care să fie disponibilizată din rezerva de gaze. Estimăm și în această noapte același vârf, 71-72 de milioane de metri cubi. Suntem pregătiți să acoperim aceste vârfuri”, a susținut ministrul.

Acesta a mai transmis că în zona Dobrogei este posibil să existe deconectări de la energia electrică, potrivit prognozelor meteo.

„Există o prognoză suplimentară care a fost emisă astăzi de ANM, în sensul că, începând cu ora 22:00, tot pe zona Dobrogea, din păcate, cea mai defavorizată, vom avea viscol puternic. Am luat legătura cu Enel Dobrogea și cu Electrica Muntenia, cărora le-am spus să fie pregătiți. Avem echipamentele speciale, șenilatele de la Armată cu care să intervenim dacă va fi cazul”, a arătat el.

Acesta a adăugat că a cerut distribuitorilor de gaze să fie pregătiți în cazul în care va fi nevoie de intervenții suplimentare.

„Avem grupuri pornite la Turceni și Rovinari, suplimentar și la CE Hunedoara”, a subliniat ministrul.

Citește și:

Cătălin Predoiu afirmă că Liviu Dragnea pune la cale ,,o răzbunare politică pe Guvernul Cioloș’’


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *