Ministrul Justiției, despre extrădarea lui Ghiță. Când va ajunge fostul deputat în țară

-


Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat marți că așteaptă de la instanțele din România documentele privind procedurile de extrădare a fostului deputat Sebastian Ghiță.

„Instanţele din România emitente ale mandatului de arestare preventivă trebuie să verifice în procedură de urgenţă îndeplinirea procedurilor legale pentru a solicita extrădarea. În momentul în care primim respectivele proceduri declanşăm procedura de extrădare, adică cererea. Ministerul Justiţiei are pregătită cererea“, a spus Toader.

Ministrul Justiției a răspuns că numai procurorul poate face o contestație.

Întrebat dacă Sebastian Ghiță ar putea cere azil politic în Serbia, ministrul a răspuns afirmativ.

Poliția Română precizează că fostul deputat a fost arestat în Serbia pentru 18 zile în vederea extrădării.

”Autoritățile sârbe ne-au informat că persoana respectivă a fost arestată în Republica Sârbă, pe o perioada de 18 zile în vederea extrădării, începând cu 14.04.2017. Poliția Română a informat Ministerul Justiției pentru că aceasta este instituția abilitată a demara procedura de extrădare. Conform prevederilor legale, în acest moment Poliția Română nu mai are competență în acest caz. În momentul extrădării, dacă autoritățile sârbe vor solicita ca partea română să efectueze escorta în țară a inculpatului, polițiștii români vor efectua acest serviciu, conform competențelor”, adaugă sursa citată.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a fost localizat şi reţinut la Belgrad, în noaptea de joi spre vineri. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său.

Citește și:

Reacții după câștigarea referendumului de către președintele Turciei

În curs de actualizare


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *