UPDATE/Ministrul Justiției s-a sucit: Presa are acces la dezbaterea pe tema controversatei grațieri

-


UPDATE 16.55 Ministrul Justiției, Florin Iordache, a precizat sâmbătă, pentru Agerpres, că la dezbaterea publică, organizată luni de Ministerul Justiției pe proiectele de OUG privind grațierea și modificarea Codurilor penale, reprezentanții presei vor avea acces, fie că s-au înscris sau nu la eveniment.

Accesul pentru cei cu camere de filmat va fi permis doar în primele 15 — 20 de minute.

„La început, exact ca la ședința de Guvern, intră și iau oportunități de imagine, un sfert de oră-douăzeci de minute. Reprezentanții presei, toți cei care vor să rămână la dezbateri, că s-au înscris, că nu s-au înscris, stau. În sală există posibilitatea să stea 90 de persoane înăuntru și eu îi am înscriși două sute și ceva, deci îi voi face în două ture”, a explicat Iordache

„Reporterii rămân și își notează, iar la final cine vrea are spațiu pentru presă. (…) La final, când se termină, voi da și eu o reacție”, a spus ministrul Justiției.


Ministerul Justiţiei  organizează luni o dezbatere pe tema controversatei grațieri și a modificării codurilor penale la care s-au înscris 200 de persoane. Printre ele nu se găsește niciun jurnalist.

„Sunt foarte mulţi care vor veni acolo şi vor susţine aceste două acte normative. Ceea ce mă interesează pe mine este să avem două acte normative coerente, iar decizia Guvernului să fie în consecinţă – ne asumăm răspunderea, mergem în procedură de urgenţă, mergem ca proiecte de lege”, a declarat Florin Iordache, ministrul justiției.

Ministrul Justiţiei susţine că proiectele privind grațierea și modificarea Codului penal îi aparţin, fiind inițiate pe vremea când era simplu deputat.

„Atâta timp cât sunt ministrul justiţiei şi este o iniţiativă a mea ca deputat şi apoi asumată ca ministru, nu cred că trebuia să cer voie cuiva”, a declarat ministrul, întrebat dacă a vorbit despre aceste inițiative cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

Iordache a oferit toate aceste detalii după ce Liviu Dragnea a reiterat, vineri, că nu era la curent cu cele două ordonanţe. Liderul PSD spune că aşteaptă ca executivul să ia o decizie în privinţa lor.

„Se discută că sunt făcute pentru mine, pe mine nu mă interesează, indiferent de ce prevederi sunt în acele ordonanţe, mie oricum mi se pot face dosare după dosare, eu nu mă îmbăt cu apă rece, miza este oricum foarte mare”, a spus Liviu Dragnea.

Deși ordonanța grațierii este cu dedicație pentru liderul PSD, el s-a arătat de mirat de subiectul ordonanței, la întoarcerea din SUA.

„Nu, vorbesc foarte serios. În subiectul ăsta trebuie să vorbiţi cu Guvernul. Cu premierul şi cu ministrul Justiţiei. Şi eu m-am uitat cu foarte multă curiozitate, după ce m-am întors din America, n-am înţeles foarte mult, exact ce vor să facă, aştept şi eu să văd totuţi o linie clară. Nici nu am vorbit cu ei şi nici nu vreau să vorbesc cu ei acest lucru”, a spus Dragnea la Digi24.

Guvernul a încercat să adopte ordonanța grațierii în ședința de miercurea trecută, când Dragnea se afla în SUA, dar venirea lui Klaus Iohannis la ședință l-a făcut să amâne adoptarea ei.

Citește și:

Mesajul dur al lui Traian Băsescu


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.