Ministrul Muncii ne dă asigurări că salariile nu vor scădea

-


Patronatele au afirmat marți, în ședința Consiliului Tripartit, că nu au de gând să scadă salariile angajaților, cu atât mai mult cu cât prevederile noului Cod Fiscal aduc foarte multe facilități mediului de afaceri, a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, la Parlament. Ea a precizat că nu mai este nevoie de introducerea prevederii potrivit căreia angajatorii se obligă să nu scadă salariile angajaților.

„Cred că am explicat de o mie de ori că brutul devine cheltuiala totală a angajatorului, după cum ați văzut că se întâmplă prin hotărârea de guvern care este dată pentru salariul minim pe economie. Pentru că brutul, conform programului de guvernare, trebuia să fie 1.550 de lei, dar este 1.900 de lei tocmai pentru că se transformă cheltuiala totală a angajatorului în noul brut. De altfel, vreau să vă spun că ieri am avut Consiliul Tripartit la care au participat toți liderii de confederații naționale și patronatele. Domnul Hossu, cum face dumnealui de fiecare dată, interpretează vorbele noastre. Așa le-a interpretat ieri și pe cele ale reprezentaților patronatelor. În momentul în care premierul i-a întrebat cu subiect și predicat, ca să nu mai fie niciun fel de discuție, pe reprezentanții patronatelor dacă au de gând să scadă salariile din mediul economic, toți au spus că nici gând de așa ceva. Cu atât mai mult cu cât prevederile noului Cod Fiscal aduc foarte multe facilități mediului de afaceri”, a spus Lia Olguța Vasilescu, întrebată despre posibila scădere a salariilor nete cu 16%, dacă angajatorii nu majorează salariul brut al angajaților cu 20%.

Aceasta a recomandat sindicaliștilor de la Blocul Național Sindical să învețe matematică.

Ministrul Muncii a mai subliniat că salariile nu vor scădea nici pentru categoria persoanelor care realizează venituri din activități independente.

„De altfel, vă rog să coroborați toate aceste creșteri pe care noi le facem în zona salariului minim, dar nu numai, pentru că automat cheltuiala totală a angajatorului devenind salariul brut se vor raporta și la celelalte salarii, cu deducerile pe care noi le facem și o să vedeți că nu scad salariile deloc, nici măcar la cei cu venituri din activități independente, unde și acolo netul crește cu 7,1%”, a mai declarat Lia Olguța Vasilescu.

Mai puteţi citi şi: Steaua blestemată a PSD

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.