Ministrul Sănătății își încheie periplul prin spitale

-


Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a vizitat, luni, Spitalul Orăşenesc Horezu şi a decis alocarea sumei de 1,7 miliarde de lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală. Ea a anunțat că până se termină campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 26 mai  nu va mai face vizite inopinate în spitalele din țară.

Sorina Pintea a vizitat, luni, Spitalul Orăşenesc Horezu  şi a anunţat că reprezentanţii Comisiei Ministerului Sănătăţii au aprobat 1,7 miliarde de lei pentru achiziţia de aparatură medicală pentru unitatea sanitară.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, se vor achiziţiona ecograf Dopller, analizoare, aparat roengen şi sistem videonscopie.

„Spitalul din Horezu este una dintre unităţile sanitare pentru care nu am primit reclamaţii nici pentru condiţiile igienico-sanitare şi nici pentru calitatea actului medical. Vizitez unităţile sanitare pentru care ministerul alocă finanţare pentru că vreau să fiu convinsă că există resursele necesare, inclusiv resursa umană pentru ca aparatura medicală să fie utilizată pentru pacienţi, nu să rămână pe culoare. La Horezu am aprobat toată suma solicitată de către unitatea sanitară pentru achiziţia de aparatură medicală”, a declarat Sorina Pintea, potrivit News.ro.

Ministrul Sănătăţii s-a întâlnit şi cu cadrele medicale din unitatea sanitară cu care a discutat despre asigurarea asistenţei medicale si a accesului la medicamente a pacienţilor din zonă.

Spitalul Orăşenesc Horezu este a doua unitate sanitară ca mărime din judeţul Valcea, după spitalul judeţean, are în structură 160 de paturi şi deserveşte aproximativ 70.000 de persoane din zonă.

Fără vizite inopinate în campanie

„Aș vrea sa-i liniștesc pe unii și vă anunț că nu voi mai face nicio vizită neanunțată până în 26 mai. Nu vreau să se interpreteze că fac campanie electorală”, a declarat Sorina Pintea, la Horezu.

Vizitele inopinate au avut loc la spitalele din Capitală, Cluj, Tulcea, Gorj, Constanța etc.

Citește și: Pintea, un nou control la Spitalul Județean din Cluj: „Am senzația că nu le-a păsat”

FOTO. Imagini dezolante la Spitalul de Urgență din Cluj. Sorina Pintea: ”Lipsa de organizare și mizeria din curtea spitalului nu sunt o carte de vizită”

Control inopinat la Spitalul Elias. Pintea: „Sunt niște aspecte care se vor corecta în urma acestor controale”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.