Ministrul spaniol al Sănătății a demisionat din cauza titlului de masterat

-


Ministrul spaniol al Sănătăţii, Carmen Monton a demisionat marţi, după ce presa a dezvăluit nereguli asupra modului în care aceasta a obţinut un titlu de master, scrie Reutera.

Eldiario.es a publicat luni informaţia că Monton a primit note fără a participa la cursuri şi fără a intra în contact cu profesorii, pentru a obţine titlul de master la Universitatea Regele Juan Carlos din Madrid.

Marţi, jurnaliștii televiziunii La Sexta au afirmat că au găsit lucrarea de licenţă a politicienei şi au identificat pasaje plagiate.

La rândul său, Carmen Monton a respins acuzaţiile, dar a declarat că demisionează pentru a evita să afecteze guvernul.

În iunie, la numai o săptămână de la preluarea funcţiei, din guvernul Spaniei a demisionat Maxim Huerta, ministrul culturii, din cauza unei amenzi fiscale legate de veniturile sale din urmă cu zece ani.

Universitatea unde a obţinut masteratul Carmen Monton a mai fost acuzată şi cu alte ocazii că a acordat dubios titluri academice unor politicieni, printre care fosta preşedintă a provinciei Madrid, Cristina Cifuentes, şi deputatul Pablo Casado, succesorul lui Rajoy la conducerea Partidului Popular.

Citește și:

Viktor Orban, ferm în plenul comunitar: „Patria noastră nu va fi patria imigraţiei”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.