Minivacanța de Sfânta Maria, avertismente și informații utile

-


Minivacanța de Sfânta Maria generează, cum era de așteptat, trafic intens pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, dar și o mobilizare mai mare a celorlaltor autorități.

„Avem echipaje în zonă pentru a ajuta la dirijare. Permanent sunt cel puțin două, în funcție de necesități. Dacă se aglomerează și se formează coloane mai ales la casele pentru plata cash, atunci intervin și polițiștii. În toată această perioadă, de aproximativ două săptămâni, a fost traficul foarte aglomerat în special pe Valea Prahovei. Avem dispozitive de dirijare în principalele puncte turistice și aici mă refer la Bușteni, Comarnic, Sinaia și Predeal. Cei care pleacă la drum astăzi sunt sfătuiți ca, pe autostradă, să circule cu atenție și să păstreze distanța suficientă față de autovehiculul din față pentru că aceasta este principala cauză de producere a accidentelor în această perioadă când traficul este foarte intens. Și bineînțeles, să respecte viteza legală. Avem în aceste zile o medie de 340 de radare pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză. Și nu în ultimul rând, să poarte centura de siguranță pentru că le poate salva viața”, declară polițiștii aflați deja pe Autostrada Soarelui în această dimineață.

Circulaţia rutieră este deja intensă, sâmbătă dimineaţă, pe Autostrada A2, sensul de mers Bucureşti – Constanţa.

Traficul s-a intensificat şi pe DN1 Bucureşti – Braşov, maşinile rulând în coloană la intrarea în Comarnic, informează Mediafax. Coloane de autovehicule s-au format şi pe DN7 Piteşti – Râmnicu-Vâlcea, în judeţul Argeş, unde maşinile încetinesc mai mult decât este necesar la o trecere la nivel cu calea ferată.

Totodată, potrivit Agerpres, Direcția de Sănătate Publică București a anunțat că în perioada 12 – 15 august, în minivacanța de Sfânta Maria, nouă spitale de adulți și copii vor asigura asistență medicală de urgență. Bucureștenii vor putea merge la Spitalul Clinic de Urgență București Floreasca (tel: 021/599.23.00); Spitalul Clinic de Urgență Universitar (tel: 021/318.05.22); Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon (tel: 021/255.40.90); Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan (tel: 021/334.50.75); Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni (tel: 021/334.30.25); Spitalul de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri (tel: 021/224.09.47) și la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice (tel: 021/319.27.51).

Cei care vor avea urgențe cu copiii vor putea merge, în perioada 12 – 15 august, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” (tel: 021/316.93.66) sau la Spitalul Clinic de Urgență Copii M. S. Curie (tel: 021/460.30.26).

Citește și: Trafic oprit pe A2 pe sensul către București

Trafic restricţionat pe A2 din cauza unui accident

Se reintroduce recompensarea șoferilor disciplinați în trafic. Polițe RCA cu până 50% mai ieftine

INFOTRAFIC: Restricţii pe mai multe drumuri din cauza caniculei. Drumul spre mare este foarte aglomerat


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *