Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost achitați

-


Fostul președinte al Federației Române de Fotbal Mircea Sandu și fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir au fost achitați în dosarul dezafilierii clubului Universitatea Craiova.

Decizia este definitivă. Cei doi erau acuzați de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, folosirea influenței ori autorității persoanei care îndeplinește o funcție de conducere și sustragerea de sub sechestru.

De asemenea, potrivit Agerpres, instanța a dispus achitarea și a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) și a Federației Române de Fotbal (FRF).

Curtea de Apel București a admis apelurile declarate în dosar și a desființat decizia dată de instanța de fond – Tribunalul București, în iunie 2016, prin care Mircea Sandu și Dumitru Dragomir primiseră câte 3 ani de închisoare cu suspendare.

Instanța a lăsat nesoluționată latura civilă a dosarului, SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA având posibilitatea să deschidă un proces în instanțele civile. În acest sens, judecătorii au menținut sechestrul pus pe bunurile lui Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, dar și ale LPF și FRF.

Prin această decizie, CAB a desființat practic decizia tribunalului prin care Mircea Sandu și Dumitru Dragomir trebuiau să plătească în solidar cu LPF și FRF suma de 240 milioane de euro către clubul Universitatea Craiova.

Citește și: Mircea Sandu, trimis în judecată pentru delapidare

Pedepse de peste zece ani de închisoare pentru Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir

Dumitru Dragomir, cercetat sub control judiciar pentru că ar fi primit mită

Cine vrea să-l vadă în pușcărie pe Dumitru Dragomir?


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.