Miting al angajaților din Sănătate în fața Guvernului

-


10.000 de angajați din Sănătate sunt așteptați joi la un miting organizat de SANITAS care va avea loc în fața Guvernului. Sistemul sanitar își strigă în stradă nemulțumirile cu privire la aplicarea regulamentului de sporuri care a dus la scăderi de salarii chiar și cu 1000 de lei. Situația a fost generată de promisiunile guvernanților privind creșterile salariilor care, în realitatea, au dus la dezbinarea echipelor medicale.

„Din păcate ducem discuţia la legea salarizării, care se va aplica etapizat până în 2022 şi vorbim că nu pierde nimeni. Această lege a fost creată să aducă câştiguri pentru toată lumea, astăzi vorbim doar că nu sunt pierderi şi vreau să vorbim despre cine şi cât câştigă, asistentul medical, cel pe care doamna ministru al Muncii îl plimbă la televizor că are un venit decent, creşterea salarială nu acoperă nici inflaţia de până în 2022. Să vorbim serios despre legea salarizării, şi nu doar cu exemple care vin în avantajul guvernanţilor, a declarat Iulian Pope, prim-vicepreşedinte Sanitas, după ultima întâlnire cu factorii de decizie.

El a făcut apel la ministrul Muncii să îşi asume greşelile pe care le-a făcut în elaborarea legii salarizării unitare şi să le corecteze.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, la finalul negocierilor cu sindicaliştii din Sănătate, că regulamentul de sporuri ar putea fi modificat în funcţie de categoria de spital şi de clasificarea spitalelor făcută în urmă cu câţiva ani. Ea a recunoscut că 10% din sistemul sanitar va înregistra scăderi de venituri.

Încă din timpul nopții, zeci de autocare cu angajați din Sănătate au plecat spre București pentru a participa la miting.

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas au anunţat că în 7 mai va fi declanşată o grevă de avertisment, iar în 11 mai este programată o grevă generală.

Citește și:

S-a descoperit cum putem depista boala Alzheimer mult mai devreme ca până acum


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.