UPDATE. Tăcere de mormânt la Spitalul Județean din Craiova în cazul liftierei miloage

-


Victor Mihăescu este inginer la fabrica de maşini Ford din Craiova, iar împreună cu câțiva colegi de-ai săi a trăit pe propria sa piele un episod întâlnit frecvent în spitalele din România. Bărbatul și colegii săi și-au atras blesteme din partea liftierei după ce au refuzat să-i dea unul dintre cadourile pregătite pentru copiii bolnavi de cancer.

UPDATE: Timp de 20 de minute, Jurnalistii.ro au încercat să obțină un punct de vedere din partea conducerii Spitalului de Urgență Craiova cu privire cazul revoltător al liftierei. Inițial, am sunat la toate numerele disponibile de pe site ale medicilor din conducerea unității medicale, iar mai apoi la numărul din Centrală de unde am fost direcționați către diferite secții ale spitalului. Când am cerut explicit să vorbim cu purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Cristina Geormăneanu, ni s-a spus că aceasta nu are telefon.

Știrea inițială

Încărcați cu 100 de plăsuţe cu diferite daruri, inginerul și colegii săi au mers la copiii internaţi la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova. Întâlnirea nefericită cu liftieră l-a determinat să relateze episodul pe Facebook.

 „Povestea începe cu o uşă de lift … la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Încarcaţi cu 100 de plase cu cadouri şi dulciuri pentru copiii de la secţia de Oncologie, împreună cu colegii mei, am aşteptat civilizat liftul pentru a urca la etajul 9. Nu din comoditate, ci din cauza greutăţii plaselor. Liftul ajunge, se deschid uşile şi ne urcăm. Din prima secundă când am pus piciorul în lift… a început bătaia de joc şi nesimţirea pe care nu am mai întâlnit-o la un asemenea nivel.

O sa încerc să expun conversatia LIFTIEREI cu noi: – Mie ce mi-aţi adus? Ce plasa îmi daţi? (Noi…am zâmbit…crezând ca este o glumă…şi am tăcut..fâstâciţi..) Liftiera însă insistă: – Haideţi… nu îmi daţi şi mie o plasă? Ce, nu stiţi că de câte ori se vine aici cu cadouri prima plasă se dă la liftieră? (noi…sideraţi…lăsati mască…fără cuvinte…) – Nu ştiam că aşa trebuie… Ce plasă doriţi? Din aceasta cu pufuleti? (zice una din colegele mele…în glumăa) – Nu, nu cu pufuleti. Pai ce, nepoţii mei mănâncă pufuleţi? Sunt de familie bună. Ce mama. dr… Între timp, ajunge liftul la etajul 9… şi coborâm unul câte unul pe langa «duamna» care stătea pe scaun şi se uita sfidător la noi că nu i-am dat nimic. Apoi, nu a îndurat-o inima şi ne-a aruncat ultimele vorbe:

Sper sa nu va mai intoarceti, sa mergeti cu acest lift, cat sunt eu aici…nesimtire…

Usile s-au inchis….

Aceasta conversatie s-a intamplat astazi, 10.12.2018, ora 11:40 in liftul Nr.9. Poate managementul spitalului o poate identifica si sa ii faca raport de desfacere a contractului de munca acestei „fiinte”, daca o putem numi asa…o persoana care cu toate ca i-am zis ca mergem la oncologie sa facem niste copii sarmani fericiti, nu i-a pasat… ea vroia plasa ei…ca si ea are nepoti…

Sunteti convinsi ca daca a fost atat de directa cu noi…acelasi lucru se intampla cu toata lumea? Probabil ca trebuie sa ii bagi 10 lei in buzunar daca vrei sa urci…

Nu inteleg insa de ce aceasta „duamna” trebuie sa fie platita din banii nostri pentru a apasa pe un buton. V-ati gandit ca oricine poate apasa in 2018, un buton de la lift, si sa mearga la ce etaj doreste? Se poate face prin control-acces acest lucru, fara ca oamenii sa mai aiba de a face cu aceste sugative de liftiere.

Mesaj pentru LIFTIERA (nu am apucat sa ii zic atunci nimic…eram masca):

– Ne cerem scuze „duamna” ca nu v-am lasat o plasa. Am preferat sa o dam unui copil cu probleme al carui zambet e mai important decat dumneavoastra si a dumneavoastra „familie buna”. Banuiesc ca ati facut 3 facultati daca sunteti de „familie buna”, apoi ati dat concurs pentru postul de LIFTIERA si abia ati intrat, fiind concurenta mai mare decat pentru posturile de doctori. No offense pentru acest job…dar m-a scos din sarite limbajul superior cu care ne-a tratat.

Sper ca acest mesaj sa il vada si Doamna Ministru al Sanatatii si sa ia masuri in acest sens. Sunt convins ca la Craiova, o mana se spala pe alta si toata povestea va fi tratata ca un lucru minor. Pentru noi insa conteaza! Nu din acest motiv platim CAS…#spitalcurat#personalauxiliarcuinimamare#

PS: Stiu ca era lift de bolnavi…Sper sa nu ne acuzati ca am mers cu acel lift..si vezi domne..trebuia sa mergem pe scari, 9 etaje, cu 100 de plase. Doream sa facem un act caritabil, nu sa fim tratati ca niste intrusi. #dezinterestotal

Citește și: Video. Ştii câte boli poţi contacta dacă nu te speli corect pe mâini?


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.