Moarte suspectă a şefului de operaţiuni speciale al US NAVY? Anchetă la baza din Bahrein

-


Şeful de operaţiuni al US Navy în Orientul Mijlociu, viceamiralul Scott Stearney, a fost găsit mort în Bahrein sâmbătă seara, de către oficialii bazei americane. Surse citate de AFP susţin că a fost deschisă o anchetă în contextul în care există anumite suspiciuni legate de o posibilă mână criminală.

În schimb,oficiali din armata americană au declarat pentru canalul de televiziune CBS, sub rezerva anonimatului, că decesul viceamiralului „arată ca o sinucidere”.

Viceamiralul Scott Stearney, care a preluat în mai funcţiile de şef al Comandamentului central al Forţelor navale ale SUA, care include şi Flota a V-a americană, şi de comandant al Forţele maritime combinate, a fost găsit fără suflare la reşedinţa sa din Bahrein.

„Aceasta este o veste şocantă pentru familia Stearney, pentru Flota a V-a şi pentru întreaga marină americană”, a afirmat amiralul John Richardson, şeful de operaţiuni navale, într-un comunicat, în care subliniază că Scott Stearney a fost un soldat dedicat trup şi suflet marinei.

Funcţia de şef de operaţiuni al US Navy în Orientul Mijlociu a fost asumată de comandantul adjunct al Flotei a V-a a SUA, contraamiralul Paul Schlise.

Citeşte şi:

Doliu naţional în SUA. Trump şi-a anulat conferinţa de la summitul G20

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.