Modificarea legilor justiției. Predoiu, declarație incendiară

-


Deputatul PNL Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției, a acuzat joi faptul că Uniunea Naţională a Judecătorilor (UNJR) a transmis azi-noapte, la 00:30 o serie de amendamente la legea 304/2004 (privind organizarea judiciară) care vizează înfiinţarea unei direcţii noi de investigare a magistraţilor şi care elimină DNA din procedura de anchetare a judecătorilor şi procurorilor corupţi.

”Aseară la ora 12.30 o parte dintre membrii Comisiei am primit pe mail o serie de amendamente propuse de UNJR privind înfiinţarea unei secţii speciale de anchetă a magistraţilor în cadrul Parchetului General. Potrivit acestor amendamente, competenţa DNA în cazul în care în fapte de corupţie sunt implicaţi magistraţi este evaporată. Este o lovitură care se încearcă la adresa competenţei DNA”, a declarat Cătălin Predoiu înaintea şedinţei comisiei speciale privind legile Justiţiei în care se discută legea privind organizarea judiciară.

”PNL se va opune acestei iniţiative şi vom cere ca în jurul acestei mese de şedinţe să existe toţi reprezentanţii sistemului judiciar. E inadmisibil la 12.30 să primim amendamente care nu au fost comunicate, nu au fost dezbătute, nu e o premisă foarte bună pentru această dezbatere”, a mai spus fostul ministru al Justiţiei.

Comsia parlamentară specială pentru legile Justiţiei, condusă de Florin Iordache, a reluat joi dezbaterile legii 304/2004 privind organizarea judiciară, principalul punct fiind înfiinţarea unei direcţii speciale de investigare a magistraţilor.

Ziua de ieri din plen, unde s-a discutat primul proiect din pachetul legilor justiției, care vizează statutul magistraților a fost dominată de înjurături, strigăte și proteste Au fost schimburi dure de replici, între Opoziție și Putere. Deputații PNL și USR au cerut scoaterea legii de pe ordinea de zi și întreruperea ședinței. Însă majoritatea PSD-ALDE vota pe bandă rulantă.

Penală este mama care v-a făcut așa nesimțită„, „Nu vă hliziți fasolea inutil la mine, întâi spălați-vă pe dinți, aveți între dinți mâncarea aia de deputat„, „De ce nu căutați un coleg alfabetizat care să scrie o plângere penală la adresa mea„, „Dumneavoastră sunteți atât de proastă, încât e incredibil ce spuneți„, „Eu am o poză în care dvs. faceți sex anal„. Așa i s-a adresat Șerban Nicolae (PSD) lui Cosette Chichirău (USR).

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.