Modificări de ultimă oră pentru toți șoferii

-


Modificări de ultimă oră pentru toți șoferii români sunt pregătite de ASF. Astfel, se cere acces la informații personale despre comportamentul șoferilor pentru un calcul mai corect și aplicat al poliței RCA. Polițiștii vor ști imediat și vor sancționa mai dur pe cei care circulă fără asigurare.

Sectorul de asigurări din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) propune efectuarea de demersuri pe lângă Ministerul de Interne pentru a facilita accesul firmelor de asigurări la informații din baza de date a poliției rutiere privind comportamentul în trafic al conducătorilor auto, astfel încât tarifele să fie mai bine segmentate, iar șoferii corecți să plătească mai puțin, arată un raport prezentat săptămâna aceasta consiliului ASF.

Dacă baza de date a MAI se va interconecta cu cea a ASF, CEDAM, atunci va putea fi aplicată o lege mult mai dură care să sancționeze șoferii care circulă fără RCA.

Accesul la baza de date a MAI este permis și acum asigurătorilor, însă doar parțial. Așa cum a mai arătat Profit.ro, dacă accesul se va face integral și dacă baza de date a MAI se va interconencta cu cea a ASF, adică CEDAM, atunci șoferii care circulă fără RCA vor avea motive serioase de îngrijorare. Ei vor putea rămâne fără talon chiar dacă nu sunt prinși de poliție fără RCA. Sancționarea se va face în baza unei legi din 2006, care momentan nu poate fi aplicată tocmai din cauza lipsei de corelare între date DRPCIV și cele din CEDAM.

Propunerea are loc în cadrul unei analize ample realizate de către Sectorul de asigurări din cadrul ASF pe piața RCA.

Citește și:

Guvernul Cioloș, dat în judecată de un fost șef ANAF. Motivul e surprinzător


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.