Modul dezastruos în care au fost organizate alegerile din diaspora, sub lupa DNA

-


DNA a anunțat că anchetează presupuse nereguli de la votul din diaspora, de la alegerile europarlamentare din 26 mai. Zeci de mii de români nu au reușit să voteze din cauza modului deficitar în care au fost organizate alegerile.

„Ca urmare a solicitărilor formulate de reprezentanți ai mass media și având în vedere interesul public major suscitat de tematica solicitărilor respective, pentru o corectă informare a opiniei publice, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

La data de 6 iunie 2019 au fost primite, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, un număr de 42 de plângeri având ca obiect nereguli privind exercitarea dreptului de vot de către cetățenii din afara granițelor țării la alegerile pentru Parlamentul European și la Referendumul desfășurate la data de 26 mai 2019.

Ca urmare a transmiterii plângerilor, la data de 6 iunie 2019, în cadrul D.N.A a fost constituit un dosar penal în care se vor efectua acte de urmărire penală”, transmite DNA.

La secțiile de votare din mai multe țări s-au format cozi imense și sute sau chiar mii de persoane nu au reușit să voteze. De asemenea, oamenii au cerut prelungirea orelor de votare dar au fost refuzați.

Citește și: VIDEO. Unde pot depune plângere românii din diaspora umiliți în ziua votului. Artizanii dezastrului de la votul din 26 mai refuză să plece din funcții


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.