Monitorul Oficial a publicat decretul președintelui de prelungire a mandatului generalului Ciucă la șefia Statului Major al Apărării

-


Decretul prin care preşedintele Klaus Iohannis a prelungit, cu un an, mandatul generalului Nicolae Ciucă în funcţia de şef al Statului Major al Armatei, a fost publicat sâmbătă în Monitorul Oficial.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, vineri seara, că publicarea decretelor în Monitorul Oficial „nu poate fi blocată sau cenzurată de instituţiile cu atribuţii în această procedură”. Întârzierea publicării în Monitorul Oficial a decretului prin care se prelungește mandatul generalului Nicolae Ciucă în funcția de șef al Statului Major al Armatei și împiedicarea producerii efectelor acestui act „are grave consecințe și atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate”.

”Imediat după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, Decretul Preşedintelui României nr. 1331/2018, prin care s-a prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării, a fost transmis, în condiţiile Legii nr. 202/1998, secretarului general al Camerei Deputaţilor, în vederea publicării în Monitorul Oficial al României”, preciza Administraţia Prezidenţială.

Preşedinţia a amintit că Monitorul Oficial al României este publicaţia oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituţie, de Legea nr. 202/1998, precum şi de alte acte normative.

USR a cerut, sâmbătă, Secretariatului General al Camerei Deputaţilor şi conducerii Monitorului Oficial să respecte legea şi să publice decretul emis de preşedintele Klaus Iohannis pentru prelungirea cu un an a mandatului actualului şef al Statului Major al Armatei, generalul Nicolae Ciucă.

”Uniunea Salvaţi România condamnă refuzul conducerii Monitorului Oficial de a publica decretul de prelungire cu un an a mandatului actualului şef al Statului Major al Armatei, generalul Nicolae Ciucă”, potrivit textului comunicatului de presă, emis de USR.

De asemenea, liderii USR fac un apel urgent către Secretariatul General al Camerei Deputaţilor şi conducerea Monitorului Oficial să respecte legea şi să publice actul normativ emis de preşedintele Klaus Iohannis.

“Acest ultim atac al PSD, ilegal, asupra comenzii Armatei romane inclusiv prin blocarea actelor semnate de şeful statului este de o gravitate extremă. O încercare de destabilizare, o trădare brutală a intereselor statului român, cu consecinţe penale grave pentru cei care stau în spatele acestor manevre. PSD trebuie să înţeleagă că armata este a României nu a PSD-ALDE iar conducătorul suprem al armatei este Preşedintele României. Armata României face parte din NATO şi este aliniată la doctrina de apărare a coaliţiei. Şeful PSD nu o va putea destabiliza oricare îi sunt interesele personale pentru care sacrifica cu inconştienţă poziţia ţării noastre”, transmite preşedintele USR Dan Barna.

Citește și: 

UPDATE. Președintele atenționează PSD. Ștefănescu: „În mod cert se cere suspendat”

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.