Monitorul Oficial va reintra în subordinea Camerei Deputaţilor

-


Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, vineri, cu 184 voturi „pentru” şi 46 de abţineri  proiectul de lege iniţiat de  aleşii PNL şi USR cu privire la  trecerea  Monitorului Oficial de la Guvern la Cameră.

„Regia Autonomă Monitorul Oficial se organizează ca regie autonomă sub autoritatea Camerei Deputaţilor”, se arată în textul  iniţiativei legislative adoptate vineri de  către deputaţi, scrie Digi 24.

Monitorul Oficial s-a mai aflat în subordinea Camerei Deputaţilor până în 2012, când a fost trecut la Guvern prin ordonanţă de urgenţă de către premierul Victor Ponta, înaintea suspendării din funcţie de preşedintelui Traian Băsescu.

De asemenea, Monitorul Oficial a fost în centrul a două mari scandaluri în anul 2017. În luna ianuarie, în contextul emiterii OUG 13 de către Guvernul Grindeanu, dacă Monitorul Oficial era în subordinea Camerei Deputaților, era mai dificl ca ordonanța să fie oprită.

Constituția României prevede că o lege adoptată de Parlament intră în vigoare la trei zile de la publicarea ei  în Monitorul Oficial.

Mai puteţi citi şi: Interviu cu istoricul Constantin Corneanu. „Agenții KGB rămân doar o ipoteză de lucru neconfirmată cu dovezi concludente”(II)

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.