Monopostul Ferrari F 2002, pilotat de Michael Schumacher, licitat în toamnă în Dubai

-


Modelul Ferrari F2002, cu ajutorul căruia Michael Schumacher a obţinut în anul 2002 cel de-al cincilea său titlu de campion mondial în Formula 1, va fi vândut pe 30 noiembrie în Dubai, scrie Promotor.

 

Fostul mare pilot de Formula 1, Michael Schumacher a condus numeroase modele Ferrari F2002 în tipul sezonului 2002, iar monopostul va fi scos în toamnă la licitaţie în Dubai, înaintea ultimei curse de Formula 1 din sezon.

Modelul care va fi licitat are numărul de şasiu 219, iar fostul campion a trecut linia de finish la bordul acestuia în cursele din Franţa, Austria şi San Marino.

„Modelul F2002 folosit de Michael Schumacher, cu numărul 219, este cu adevărat special. Reprezintă unul dintre ultimele modele din era celor desenate de Rory Byrne cu motor V10. Drept urmare, rămâne una dintre cele mai spectaculoase modele Formula 1 din istorie”, potrivit Casei de licitaţii RM Sotheby’s.

Pe 29 decembrie 2013, Michael Schumacher a suferit un teribil accident la schi în Alpii francezi, în urma căruia a suferit răni grave la cap şi a intrat în comă.

Familia lui septuplului campion mondial din F1 a dorit  în toţi aceşti ani să păstreze discreţia în ceea ce priveşte starea sa de sănătate, iar fanii lui Michael Schumacher au avut parte de puţine informaţii în cei cinci ani trecuţi de la accident.

Cotidianul britanic Daily Mail a publicat în decembrie 2018 un articol în care anunţă că Schumacher nu mai este ţintuit la pat. Potrivit jurnaliştilor britanici, Schumacher are în continuare parte de o îngrijire la cel mai înalt nivel, costurile săptămânale pentru fizioterapie şi echipa medicală care îl are în grijă fiind de peste 55.000 de euro pe săptămână, adică aproape 3 milioane de euro pe an.

La finele anului 2018, cotidianul german Bild a prezentat noi detalii despre modul în care decurge recuperarea lui Michael Schumacher, precizând că Schumi e înconjurat în permanenţă de o echipă de 10 specialişti. Astfel, în recuperarea fostului mare pilot au fost folosite inclusiv sunetul motorului scos de maşina pe care pilotul german concura în perioada în care era în activitate.

Michael Schumacher s-a născut la 3 ianuarie 1969, în localitatea Hurth, situată în vestul Germaniei, în landul Nordrhein-Westfalen. El a debutat în Formula 1 la vârsta de 22 de ani, la volanul unui monopost Jordan, în august 1991, în Marele Premiu al Belgiei, desfăşurat pe circuitul Spa-Francorchamps şi a obţinut prima victorie un an mai târziu, pe acelaşi circuit.

Schumacher are în palmares şapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci cu Ferrari), performanţă neegalată până acum. Acesta s-a retras prima dată din Formula 1 la finalul anului 2006, apoi a revenit în Marele Circ în 2010.

Citeşte şi:

FOTO. Cine este cel mai urât câine din lume? 19 patrupede au participat la competiţia din California

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.