Antrenorul Serenei Williams, sceptic în eficienţa măsurilor anti-Covid 19 de la US Open. „E un pic de nebunie”

-


Turneul de Grand Slam de la US Open ar urma să se desfăşoare în perioada 31 august şi 12 septembrie, dacă nu va creşte din nou rata de infectare cu noul coronavirus în New York. În schimb, organizatorii turneului de Grand Slam au pregătit o serie de măsuri de carantinare foarte dure, care au determinat mai multe nume grele din circuit să renunţe deja la turneul american. În acest context, Patrick Mouratoglou, antrenorul fostului lider mondial al WTA, Serena Williams, i-a taxat dur pe organizatori, evidenţiind pericolul pandemiei care  încă bântuie metropola americană, unde se va desfăşura competiţia.

„Nu e un lucru în regulă să aduci oameni din toată lumea și să-i amesteci acolo. Nu știu dacă e cea mai bună mișcare. Nu pot spune că situația e mai stabilă față de Europa. Din afară, e un pic de nebunie cu ce vor să facă ei acolo, la US Open. Nu știu dacă în ultimul moment, guvernatorul statului New York nu va anula turneul dacă vor mai crește cazurile de COVID-19”, a declarat Patrick Mouratoglou, la postul Sky Sports, potrivit gsp.ro.

În momentul de faţă, New York este printre cele mai afectate metropole americane de pandemia de coronavirus în ciuda măsurilor de relaxare care au început să fie implementate gradual de autorităţi. Oficial, guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat, că turneul de tenis US Open va avea loc în intervalul 31 august – 13 septembrie, la Flushing Meadows, dar fără spectatori în tribune, scrie AFP.

Dintre numele grele din circuit, Serena Williams a fost prima sportivă care şi-a anunţat prezenţa la turneul de la Flushing Meadows, în timp ce Simona Halep este decisă să nu participe din cauza riscurilor pe care l-ar presupune călătoria spre SUA şi măsurile de carantinare foarte stricte.

„Sunt 100% sigur că Serena Williams vrea să joace la US Open, dar nu știu cum poate merge acolo cu o singură persoană. Nu îmi imaginez cum ar putea să stea 3 săptămâni fără fiica ei. În condiţiile acestea, poate va fi noua ei antrenoare. La o adică, nu s-ar putea descurca mai rău decât mine în finalale de Grand Slam”, a declarat Patrick Mouratoglou, pentru Essentiallysports.

În schimb, Stacey Allaster, fost președinte al WTA, numită director al US Open, a prezentat condițiile în care se va desfăşura turneul de Grand Slam, cu călătorii în zboruri charter, controale medicale pentru COVID-19, prezența unui singur însoțitor pentru fiecare jucător și ca întreaga familie a tenisului să se cazeze în același hotel, noul TWA, situat aproape de aeroportul JFK.

De asemenea, federația americană  de tenis (USTA) a propus o variantă fără tablou de calificări, iar cel principal de dublu să fie redus de la 64 la 24 de perechi.

Citeşte şi:

Simona, pregătită să joace din nou în circuit. „Se simte bine și are șansa să lucreze pe zgură”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.