Primarul din Târgu Mureş, aşteptat la CNCD după o declaraţie controversată

-


Preşedintele CNCD, Asztalos Csaba a declarat, marţi, la postul Digi 24, că îl aşteaptă la audieri săptămâna viitoare pe edilul de Târgu Mureş, Dorin Florea, pentru discurs de ură pe criterii de clasă socială, rasă și etnie.

Nemulțumit de discuția privind dublarea alocației pentru copii, primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a venit cu o propunere rasistă, susţinând că este nevoie de „introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii”.

Astfel, cei care îşi doresc să devină părinţi vor trebui să facă dovada că au un loc de muncă stabil şi a unei locuinţe, ca parte a unei situaţii financiare acceptabile.

„În cazuri excepționale, în care totuși un cuplu care nu îndeplinește condițiile prezentate mai sus va avea un copil, consider că statul va trebui să preia copilul și să-i ofere condițiile corespunzătoare pentru dezvoltare (igienă, educație, hrană). În acest caz, indemnizația nu ar mai fi acordată părinților. Aceștia vor avea însă posibilitatea de a-și recupera copilul, după ce vor îndeplini condițiile prevăzute mai sus. Cred că nu este cazul să ne gândim să creștem demografia țării cu orice preț. În România există multe familii defavorizate (nu mă refer la persoane cu dizabilități), ci la cei apți de lucru care nu vor să muncească, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: să aibă o sursă de venit. Aceste medii generează infracționalitate crescută, abandon, lipsă de educație etc”, a scris, pe Facebook, edilul din Târgu Mureş.

Acesta a mai spus că în cazurile în care condițiile nu s-ar respecta, copiii ar fi luați în grija statului și ar fi educați, operațiune care ar putea fi de succes pentru „că nu se deosebesc cu nimic de ceilalți”.

Întrebat dacă propunerea sa nu va fi calificată drept una nazistă, Dorin Florea a răspuns sec: „Mă doare în fund de mediocritatea abjectă a celor care spun asta”.

Citeşte şi:

Dragnea, din nou la ICCJ unde cere rejudecarea dosarului

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.