Andy Murray, ales în Consiliul tenismenilor din circuitul ATP

-


Fostul lider mondial Andy Murray împreună cu alţi trei tenismeni au fost aleşi în Consiliul jucătorilor din circuitul ATP în locul grupului condus de Novak Djokovic, care a părăsit organizația pentru a forma un sindicat separat, a anunţat Asociaţia jucătorilor de tenis (ATP), luni seara, scrie Reuters.

Britanicul Andy Murray, canadianul Felix Auger-Aliassime, australianul John Millman şi francezul Jeremy Chardy îi vor înlocui pe sârbul Novak Djokovic, americanul John Isner, canadianul Vasek Pospisil şi americanul Sam Querrey, care s-au retras pentru a forma Asociaţia Profesionistă a Jucătorilor de Tenis (PTPA).

Astfel, Andy Murray li se alătură, în Consiliul ATP, campionilor Roger Federer şi Rafael Nadal, fiecare câştigător a 20 de titluri de Mare Şlem. ATP a fost o asociaţie formată de jucători în 1972, pentru a reprezenta interesele sportivilor şi acum include şi reprezentanţii proprietarilor de turnee.

Pe lângă ATP şi WTA, asociaţia jucătoarelor profesioniste de tenis, acest sport este controlat şi de Federaţia Internaţională de Tenis şi de cele patru turnee de Mare Şlem.

Liderul mondial al ATP, Novak Djokovic, a descris PTPA, despre care a afirmat că are deja susţinerea a peste 200 de jucători, ca fiind o platformă prin care jucătorii îşi pot exprima părerile şi care poate coexista cu ATP. De asemenea, în replică la PTPA, celelalte organizaţii din tenis au făcut un apel la unitate într-un moment în care tenisul este afectat de pandemia de coronavirus.

Citește și:

 Simona Halep rămâne pe locul al doilea mondial. Salt spectaculos pentru Iga Swiatek în clasamentul WTA


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.