Muzica unui regretat artist cu milioane de fani este preferată și de Prințul Charles

-


Moştenitorul coroanei britanice a dezvăluit într-o ediţie de vacanţă a emisiunii „Private Passions” de la postul BBC Radio 3 pasiunea sa pentru muzica lui Leonard Cohen, potrivit independent.co.uk.

 

Alegând „Take This Waltz” a lui Leonard Cohen, o adaptare a poemului lui Federico Garcia Lorca, prinţul de Wales a spus: „Mi-a plăcut întotdeauna vocea şi întreaga sa abordare de a cânta. A fost incredibil de sofisticat în felul în care cânta, dar şi cum a scris. Găsesc foarte emoţionant, cuvintele sunt atât de extraordinare, în felul lui Salvador Dali, te poartă către lumea remarcabilă imaginată de Dali”. 

Prinţul Charles a vorbit și despre dragostea pentru opera „Scylla et Glaucus”, de Jean-Marie Leclair, bazată pe „Metamorfozele” lui Ovidiu, despre pasiunea dintre un zeu al mării şi o nimfă. 

„De câte ori o aud, mă face să mă simt mai bine. Este incredibil de ritmică, este incredibil de veselă şi emoţionantă… cunoaşteţi aceste ritmuri care te fac să te simţi bine atunci când eşti trist”, a mai spus Prințul Charles.

Moștenitorul Coroanei britanice preferă și „Crezul” din liturghia ortodoxă rusească, care a fost cântat la nunta cu Camilla; ultimul act din Simfonia a V-a de Beethoven; concertul pentru violoncel în Do major de Haydn; Die Meistersinger von Nürnberg de Wagner.

Prinţul Charles a fost întrebat care este opinia sa despre declinul artelor şi educaţiei muzicale.

„Sunt unul dintre aceia care cred în importanţa educaţiei artistice şi muzicale în şcoală. În afară de orice altceva, cred că oamenii uită – sau mulţi nu realizează – ce contribuţie enormă au artele creative pentru întreaga economie. Este imensă”, a conchis Prințul Charles.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.