Nadal a câștigat finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros

-


Tenismenul spaniol Rafael Nadal a câştigat duminică finala probei masculine de simplu a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, învingându-l în trei seturi, cu scorul de: 6-0, 6-2, 7-5, pe liderul mondial, sârbul Novak Djokovic, şi trecându-şi în palmares al 13-lea titlu pe zgura pariziană. De asemenea,
Nadal a egalat, totodată, recordul de 20 de trofee de Marele Şlem deţinut de elveţianul Roger Federer.

 În fața liderului ATP, spaniolul a avut o prestație extraordinară, fiind în control total în primele 2 seturi. 13 finale la Roland Garros, 13 victorii pentru Rafa, care a început ca din tun finala de la Paris. 6-0 după 46 de minute, iar apoi un set în care Novak a demonstrat că poate riposta, reușind să câștige două gameuri.

Al treilea set a fost cel în care orgoliul și abilitățile lui Novak au ieșit la iveală, sârbul reușind să îi pună mari probleme ibericului. A reușit primul și singurul său break din meci și a fost la un game de a câștiga setul, însă Rafa a rămas de neclintit.

De asemenea, Nadal a apelat la toate loviturile din arsenalul său variat și s-a impus, 7-5, ultimul punct al meciului fiind adjudecat printr-un as!

Citește și:

Iga Swiatek a câștigat turneul de Grand Slam de la Roland Garros


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.