Turneul Campionilor. Nadal a rămas în cursa pentru câștigarea trofeului

-


Tenismanul spaniol Rafael Nadal ( locul 2, ATP), a rămas în cursa pentru câştigarea primului său trofeu la Turneul Campionilor, calificându-se în semifinale, joi seara, după ce a reuşit să-l învingă în trei seturi, cu scorul de: 6-4, 4-6, 6-2, pe grecul Stefanos Tsitsipas, deţinătorul titlului, care părăseşte astfel competiţia găzduită de O2 Arena din Londra.

În urma acestui succes, Nadal s-a clasat pe locul secund în Grupa Londra 2020, după austriacul Dominic Thiem (locul 3, ATP), în faţa căruia s-a înclinat marţi, în cel de-al doilea meci al său de la turneul londonez.

Thiem, care avea deja asigurată calificarea în semifinale, a fost învins joi în două seturi, 6-2, 7-5, de rusul Andrei Rublev (nr. 8), care părăseşte însă actuala ediţie a Turneului Campionilor împreună cu Tsitsipas. Astfel, în penultimul act al competiţiei londoneze, Rafael Nadal îl va avea ca adversar pe rusul Daniil Medvedev (locul 4, ATP), care are asigurată prima poziţie în Grupa Tokyo 1970, înaintea meciului de vineri cu argentinianul Diego Schwartzman, în timp ce Dominic Thiem, finalistul de anul trecut, va juca împotriva câştigătorului partidei dintre sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, şi germanul Alexander Zverev (locul 7, ATP), prevăzută tot vineri.

„Este un lucru important că am reuşit să ajung în semifinale şi sunt nerăbdător să joc împotriva lui Daniil”, a declarat Rafael Nadal, care a atins această fază a competiţiei de şase ori în zece participări, disputând în două rânduri finala (2010, 2013).

Actuala ediţie a Turneului Campionilor, ultima care are loc la Londra, beneficiază de premii totale în valoare de 5,7 milioane dolari, câştigătorul trofeului urmând să plece acasă cu un cec în valoare de 1.564.000 dolari. Începând din 2021, competiţia de final de sezon din circuitul ATP se va desfăşura în oraşul italian Torino.

Citește și:

Djovokic ar putea reveni din nou în Consiliul ATP


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.