Negocieri eșuate, din nou, la Ministerul Sănătății

-


Pentru că legea salarizării unitare a dus la inechități în ceea ce privește salariile din sistemul sanitar, o nouă rundă de negocieri a avut loc la Ministerul Sănătății, marți. Nici de data aceasta nu s-a obținut însă nimic. Urmează pichetarea ministerului Muncii, joi, și cel mai probabil, în 25 aprilie va avea loc un miting de proporții în București.

”Nu am ajuns la niciun rezultat. Continuăm protestele. Joi vom fi la ministerul Muncii. Vom stabili dacă data de 25 aprilie rămâne pentru miting. Așteptăm să vedem dacă vor crește salariile mărite de la 1 martie, care ar trebui să fie luate în aprilie”, a spus Leonard Bărăscu, șeful Sanitas, după negocierile eșuate de la minister.

Circa patru sute de sindicalişti Sanitas au pichetat, marţi, sediul Ministerului Sănătăţii, acţiunea făcând parte din calendarul anunţat al protestelor care se va încheia cu un miting în luna aprilie. Sindicaliştii cer egalitate, respect şi majorarea salariilor pentru toţi angajaţii din sănătate şi asistenţa socială.

Sindicaliştii cer acordarea creşterilor salariale de la 1 martie 2018 pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială, renunţarea la plafonarea sporurilor la nivelul de 30% pe ordonator principal de credite, adoptarea Regulamentului de sporuri fără Anexa 10, negocierea şi încheierea Contractului colectiv de muncă la nivelul sectoarelor de activitate ”Sănătate” şi ”Asistenţă socială” şi recuperarea pierderilor de venituri cauzate de aplicarea noilor reglementări salariale de la 1 ianuarie 2018, respectiv de transferul contribuţiilor sociale în totalitate în sarcina angajatului.

Citește și:

Cine o va consilia pe Viorica Dăncilă pe probleme de Educație și Sănătate

Se caută soluții pentru acoperirea deficitului de personal. Medicii s-ar putea pensiona la vârsta de 67 de ani


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.