Nerespectarea democrației în Ungaria, sancționată dur de Parlamentul European. Va fi activat articolul 7

-


Ungaria va fi sancționată pentru derapajele în ceea ce privește respectarea statului de drept. A fost declanșată procedura pentru activarea Articolului 7 din Tratatul UE.

448 de eurodeputați au votat „pentru”, 197 „împotrivă”, 48 s-au abținut.

Unagaria este a doua țară sancționată, după Polonia în ceea ce privește derapajele democratice.

Ce prevede articolul 7:

Articolul 7 din Tratatul Uniunii Europene prevede un mecanism de întărire a valorile UE. Conform 7(1), Consiliul poate stabili că există un risc clar de încălcare serioasă a valorilor UE de către un stat membru, prevenind o încălcare efectivă prin anumite recomandări specifice adresate respectivului stat membru.

 Articolul 7 poate fi activat de o treime din statele membre, de Parlament sau de Comisie. Consiliul trebuie să adopte o decizie cu o majoritate de patru cincimi după ce a primit consimțământul Parlamentului, care trebuie dat cu două treimi din voturile exprimate și majoritatea absolută a deputaților.

 Următoarea etapă este articolul 7(2) prin care Comisia sau Consiliul pot stabili o încălcare efectivă, la propunerea a unei treimi din statele membre. Consiliul trebuie să decidă în unanimitate și Parlamentul trebuie să își dea acordul. Articolul 7(3) prevede sancțiuni, cum ar fi suspendarea dreptului de vot. (sursa: http://www.europarl.europa.eu)

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.