Netanyahu, pe urmele lui Dragnea

-


Premierul israelian Benjamin Netanyahu a denunţat joi seara „o lovitură de stat” împotriva acestuia, după ce a fost inculpat de justiţie pentru corupţie, promiţând că nu va „renunţa”, scrie AFP.

 

Procurorul general Avichai Mandelblit a anunţat, joi seara, că îl pune sub acuzare pe prim-ministrul cel mai longeviv din istoria Israelului pentru corupţie, fraudă şi abuz de încredere în trei dosare diferite.

„Ceea ce se întâmplă aici este o tentativă de lovitură de stat împotriva prim-ministrului”, a declarat Benjamin Netanyahu, primul şef al guvernului israelian în exerciţiu care este inculpat pentru corupţie.

De la Ierusalim, pe un ton răzbunător, el a denunţat în cadrul unei conferinţe de presă „false acuzaţii motivate de consideraţii politice” care vizează să-i provoace „căderea”. Însă, a dat el asigurări, „nu sunt gata să renunţ”. În principalul dosar în care este inculpat, Netanyahu este acuzat că a acordat favoruri unui grup de telecomunicaţii în schimbul unei acoperiri mediatice favorabile de către o media din acest grup.

De asemenea, în celelalte două dosare, el este suspectat că a primit cadouri luxoase din partea unor miliardari şi a că a încercat să-şi asigure articole favorabile în cel mai mare cotidian al ţării.

Benjamin Netanyahu este în continuare prim-ministru, întrucât rivalul său, Benny Gantz, nu a reuşit să formeze un guvern de coaliţie după alegerile din septembrie.

Citeşte şi:

Scandal de spionaj pe axa Kremlin-Belgrad. Președintele Serbiei confirmă

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.