Netanyahu, din nou la Kremlin pentru a tranşa chestiunea siriană

-


Premierul israelian Benjamin Netanyahu se află la Moscova, unde se va întâlni cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, pentru discuţii cu privire la evoluţia conflictului sirian şi la eforturile de pace dintre evrei şi palestinieni.

 

”Este foarte important pentru securitatea naţională a statului Israel. Vom discuta despre Siria, vom discuta despre nevoile de securitate ale Israelului. Apreciez foarte mult conexiunea directă, conexiunea excelentă nemijlocită pe care o am cu preşedintele rus”, a declarat Benjamin Netanyahu.

De asemenea, Netanyahu i-a spus  trimisului special al lui Putin, Alexander Lavrentiev, în avanpremiera vizitei de la Kremlin, că Israelul nu va tolera prezența militară a Iranului în Siria, iar oficialii de la Damasc trebuie să respecte cu strictețe zonele de demarcaţie stabilite la sfârşitul  Războiului de Yom Kippur din 1973.

În  schimb, Vladimir Putin este conștient de poziția statului evreu în chestiunea siriană, iar evoluțiile recente din Siria de Sud, unde președintele Bashar  al-Assad este gata să-și reafirme controlul asupra zonei vor deschide agenda discuţiilor din această seară dintre cei doi lideri.


Netanyahu a mai spus că va asista la semifinala Anglia-Croaţia de la Cupa Mondială la fotbal, care va avea loc pe stadionul Lujniki din Moscova.

”Bineînţeles că sunt întrebat: cine va câştiga? Cei mai buni şi, în afara de asta, va fi un meci fascinant”, a adăugat  şeful Executivului israelian.

Benjamin Netanyahu  este o prezenţă constantă la Kremlin în  acest an când situaţia din Siria este departe de a se rezolva.

Pe 9 mai, Benjamin Netanyahu a efectuat ultima vizită la Moscova unde a asistat împreună cu Vladimir Putin la parada militară care a marcat Ziua Victoriei împotriva Germaniei Naziste.

Citeşte şi:

Summitul NATO de la Bruxelles. Trump, decis să impună plata unor arierate statelor care nu alocă 2% pentru Apărare

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.