Baronul Nicuşor îi mințea fără jenă pe magistraţi

-


Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a reușit să tergiverseze o bună perioadă de timp procesul în care contesta o condamnare de trei ani şi jumătate pentru abuz în serviciu. El îi mințea pe magistrați că se află în spital, în timp ce, de fapt, petrecea în centrul stațiunii Mamaia, scrie Adevărul.

Săptămâna trecută Nicușor Constantinescu a fost scos de jandarmi pe targă de la spitalul unde se internase şi dus în faţa judecătorilor. Magistraţii au decis că judecarea cazului se va face cu politicianul în arest, la Spitalul Penitenciarului Poartă Albă, deoarece Nicușor se interna în spital de fiecare dată înainte de un termen de judecată.

Judecătorii s-au convins că Nicuşor Constantinescu susţinea că este internat la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol, pentru a nu se prezenta la instanţă, dar părăsea frecvent unitatea medicală. Astfel că deşi în acte apărea internat, el era în alte locaţii de pe raza oraşului Constanţa. Magistraţii au observat că Nicuşor Constantinescu rămânea în sanatoriu doar pe perioade scurte de timp, atât cât să treacă termenul de judecată.

Bolnav „la termen”

Magistraţii au insistat de mai multe ori ca Nicuşor Constantinescu să vină în sala de judecată, şi chiar s-au oferit să–l audieze la Sanatoriu, dar avocaţii acestuia au zis că vor ca audierea să fie în şedinţă publică. La fiecare termen, Nicuşor Constantinescu era bolnav, şi nu apărea din motive medicale.

De exemplu, Nicuşor Constantinescu s-a internat pe 5 mai în Sanatoriu, în ziua în care era termen de judecată, iar în următoarele zile el deja părăsise unitatea medicală, deşi în acte figura internat. Anterior internării, politicianul stat acasă,în Constanţa, în perioada sărbătorii de Paşti (1 mai 2016-3 mai 2016), dar a  avut mai multe deplasări în oraş.

„Păi da…nu vii pe 13, să facem un antrenament?”

În plus, cu toate că Nicuşor Constantinescu figura ca internat în Sanatoriul Techirghiol pentru perioada 4 mai -14 mai 2016 în vederea efectuării unor tratamente de recuperare, el s-a implicat activ în organizarea petrecerii ocazionate de împlinirea a 25 de ani de la absolvirea Unstitutului de Marină Constanţa. Baronul a fost filmat de o televiziune locală la acest eveniment, şi la petrecerea de după acesta.

Citește și: Nicușor Constantinescu a fost arestat

Discuţiile telefonice cu colegii săi, relevă implicarea lui Nicuşor Constantinescu. Astfel, o discuţie din 3 mai cu un fost coleg.

Fost coleg: Bă, pe 15 ne vedem!

Nicuşor Constantinescu: Pe 14, mă, nu pe 15!

Fost coleg: Pe 14, tăticule!

Nicuşor Constantinescu: Păi da…nu vii pe 13, să facem un antrenament?

Fost coleg: Păi vin pe 13…pe 12, tăticule şi plec pe 2-3.

Nicuşor Constantinescu: Da, cum vrei.

Fost coleg: Să-mi pregăteşti tu o cameră…plătesc, nu…!

Nicuşor Constantinescu: Îţi fac cu…evantai, cu vedere la mare, cum vrei tu!

Fost coleg: Păi aicea cum vin, vin cu…soţia, cu amanta sau găsesc eu acolo?

Nicuşor Constantinescu: Cu cine vrei tu vii, ce…

Fost coleg: Ăăăă? „Da. Să meargă la Hotel. Îi rezerv eu”

Pe data de 6 mai, Nicuşor discută cu un alt fost coleg de facultate despre peterecerea de absolvire.

Nicuşor Constantinescu: Ce faci?

Fost coleg: Uite, ce să fac, acum am venit de la Pestriţu’, am fost pe la.. pe la locaţie, am vorbit cu… tot ce mai trebuie, ultimele socoteli, cu muzica, cu toate astea…

Nicuşor Constantinescu: Da…

(…)

Nicuşor Constantinescu: Profesorul! Întreabă de Chircă, dacă a confirmat Chircă, profesorul!

Fost coleg: Şi acum am făcut ultimele socoteli, aşa…cu toate alea, ştii, le-am pus cap la cap, şi am vorbit şi cu Laurenţiu, cu Mironescu, el mi-a dat până acum încă 6 oameni care nu au confirmat…(…) ce am centralizat până acum, sunt 75 de absolvenţi şi restul până la 110…ăăă…cu soţii.

Nicuşor Constantinescu: Foarte bine!

Fost coleg: Şi…am făcut …110 persoane, eu deja am vorbit pentru…la restaurant pentru 120 meniuri şi…mai vin nişte profesori…

Nicuşor Constantinescu: Da’ cu muzica ai vorbit?

Fost coleg: Da, cu muzica am vorbit, am aranjat. (…)

Nicuşor Constantinescu: Da’ cu Aurică?

Fost coleg: Cu Aurică a rămas..s-a renunţat c-au zis ăştia că este scump şi s-a rezolvat în altă parte, s-a rezolvat şi cu …aia.

Nicuşor Constantinescu: Hai, mă…lasă că…pe Aurică îl iau pentru mine, mă! Şi vă dau şi vouă filme!

Fost coleg: (…) Pot să vin pe la prânz?

Nicuşor Constantinescu: Da, mă, da!

Fost coleg: Aha…bine, atunci pe la prânz vin şi…vorbim…

(…)

Fost coleg: Toate astea, cu listele să vezi şi tu. Da?

Nicuşor Constantinescu: Bine…hai.

Nicuşor Constantinescu ţinea legătura şi pe sms cu foştii săi colegi. Pe 10 mai el a transmis următorul mesaj: „Pe 14 mai eşti invitat la Cţa, 25 de ani de la absolvirea Inst de Marină. Petrecerea începe vineri seara. Vino şi tu, la h Flora-Mamaia”. Sau pe 11 mai primeşte următorul mesaj: „Nicule, Bebe Grevutu e la CT, la cursuri. Poate să vină de mâine la Flora? Sunt camere? O să stea şi la petreceri cu noi!”. Mesajul transmis de către Nicuşor Constantinescu că răspuns fiind următorul: „Da. Să meargă la Hotel. Îi rezerv eu”.

Pe data de 14 mai 2016, Nicuşor Constantinescu s-a deplasat la sediul Universităţii Maritime Constanţa unde a participat la întâlnirea aniversară prilejuită de împlinirea a 25 de ani de la absolvirea cursurilo. Planşele fotografice depuse la dosar de către procurorul DNA l-a prezentat pe politician  stând în picioare, vorbind la un microfon portabil, lângă perete aflându-se o pereche de cârje, precum şi pe treptele din faţa Universităţii, într-o poză de grup. În aceeaşi seară, astfel acum a precizat chiar Nicuşor Constantinescu în sala de judecată, acesta a participat la petrecerea organizată cu prilejul evenimentului menţionat, la Hotelul Flora din staţiunea Mamaia.

În toamna anului trecut, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat în dosarul Centrului Militar Zonal la trei ani şi jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu. El a fost judecat pentru că în calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean a iniţiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat o finanţare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 – 2013. În acest dosar, Nicuşor Constantinescu are interdicţie de a-şi exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Citește și: VIDEO. Nicușor Constantinescu, luat de jandarmi cu targa din spital


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *