Nihil sine Xi

-


,,Membrii partidului care au credințe religioase ar fi trebuit să și le îndrepte prin educație. Dacă acestea nu dispar după ajutorul și educația oferite în organizația partidului, atunci ar trebui să fie încurajați să părăsească partidul.”

Nu, declarația de mai sus nu este un extras dintr-o lucrare menită să dezvăluie atitudinea față de religie a partidului comunist al Uniunii Sovietice sau al vreunei alte țări din Europa de Est a anilor ’50. Nu. Este o declarație actuală a Partidului Comunist din China, făcută în cadrul noilor reguli interne de conduită pentru membrii acestui partid.

Mai mult, președintele Chinei, Xi Jinping, susține că lupta de reformare în cadrul partidului este abia la început – și că tot a venit vorba – să te ferească bunul Dumnezeu de asemenea ,,reforme’’.

Oricum ar fi, din China se scurg în ultima periodă tot soiul de informații care nu fac decât să strice imaginea acestui stat, toate acestea culminând cu alegerea lui Xi Jinping ca președinte pe viață al Chinei.

Alături de acestea sunt și știri care nu fac altceva decât să amuze Occidentul sau, dimpotrivă, să sperie pe cei din partea de est a Europei, care au mai trecut prin asemenea excese politice. O asemenea informație este faptul că filmul Winnie the Pooh a fost interzis în China deoarece preşedintele Xi Jinping a fost comparat cu ursuleţul respectiv pe reţelele online.

O altă știre și mai amețitoare este aceea conform căreia în universitățile din China s-a introdus în curiculă „Gândirea lui Xi”, acest fapt petrecându-se pentru prima dată de la Mao Zedong încoace. Astfel, în universități se vor ține ore obligatorii de ideologie, ca răspuns la îndemnul Partidului Comunist conform căruia ideile lui Xi trebuie să intre în mințile studenților.

Ceea ce este interesant însă este că așa-zisă ,,gândire al lui Xi’’ nu este o lucrare academică, ci o colecție a declarațiilor sale publice despre cum trebuie să arate China până în anul 2050. Iar și mai interesant este faptul că Xi Jinping evocă pașii pe care trebuie să ii facă până atunci China ca un nou ,,lung marș’’ maoist, toate acestea sub sloganul: ,,doar socialismul ne poate salva’’.

Nota bene: socialismul, nu Dumnezeu!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.