Mihai Nistor face spectacol peste Ocean la profesionişti. Oscar de la Hoya este fericit

-


Pugilistul Mihai Nistor a câştigat, joi seara, al doilea meci al său de la profesionişti împotriva mexicanului Jaime Solorio, la categorie grea. Boxerul nostru s-a impus printr-un KO spectaculos în prima rundă a meciului programat pe durata a opt reprize.

Solorio (31 ani, 1,75 m) are în palmares 12 victorii (9 KO), 4 înfrângeri (2 KO) şi 2 meciuri egale. În schimb, Mihai Nistor (29 ani, 1,80 m) a câştigat prin KO şi primul său meci după trecerea la profesionism, pe 5 decembrie, cu un alt mexican, Christian Mariscal.

În vară, pugilistul Mihai Nistor a ales „visul american” şi a semnat un contract pe 5 meciuri semnat cu Golden Boy Promotion și De La Hoya, care i-ar putea asigura românului șansa imensă de a ajunge în elita boxului profesionist. Acesta a fost medaliat cu bronz în 2014 şi 2015 la Campionatele Europene, la categoria grea.

În 2015 a devenit campion mondial AIBA Pro Boxing (divizia profesionistă a AIBA). Prin această victorie la debutul său la profesionism, Mihai Nistor a intrat în primii 300 de boxeri de la categoria grea.

La amatori, cu un an înainte de Olimpiada din 2012, de la Londra, acesta a boxat cu Anthony Joshua, cel care atunci era doar o tânără speranță a boxului englez pe care l-a făcut KO. Joshua a reușit să câștige aurul la Jocurile Olimpice, iar apoi a trecut la boxul profesionist, unde a câștigat 22 de meciuri.

A devenit campion mondial în 2016, apoi l-a învins prin KO pe Vladimir Klitschko în 2017 pentru a-și unifica centura IBF cu cele WBA și IBO ale ucraineanului.

Citeşte şi:

UPDATE. Australian Open 2020. Simona Halep şi-a aflat adversara din turul al treilea


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.