UPDATE. „Noapte albă în Piaţa Universităţii #rezistăm”. Sute de oameni scandează: „PSD- ciuma roșie!”

-


Câteva sute de oameni au protestat sâmbătă seară în Piața Universității față de coaliția PSD-ALDE care atentează încontinuu la statul de drept. Printre protestatari s-au aflat şi regizorul Stere Gulea, Tudor Chirilă şi membrii USR, printre care Vlad Voiculescu. 

UPDATE 19.50: S-au adunat sute de oameni în Piaţa Universităţii. Ei scandează „PSD – ciuma roșie!”, „Kovesi, Kovesi!” şi „Nu vrem să fim o nație de hoți!”.

Protestatarii intenționează să pornească într-un marș spre sediul DNA, pentru a-și arăta susținerea pentru parchetul anticorupție și față de fosta șefă a instituției, Laura Codruța Kovesi. În Piața Universității, în jurul orei 18.00, s-au strâns deja 150 de oameni. Unii oameni vor să doarmă peste noapte în Piață.

Jandarmii sunt prezenți în număr mare și au îngrădit zona, pentru a nu permite protestatarilor să ocupe carosabilul.

Știrea Inițială: 

Sâmbătă seară, începând cu ora 18.00, în Piața Universității din Capitală, va avea loc un protest faţă de coaliţia PSD-ALDE şi faţă de intenţia modificării legislaţiei penale prin ordonanţă de urgenţă. Proteste sunt anunţate și în provincie.

În Piaţa Universităţii, manifestanţii intenţionează să facă o noapte albă, pregătindu-se cu corturi şi saci de dormit.

Totodată, participanţii la proteste vor să facă un lanţ uman de la Universitate până la sediul DNA, pentru a-și arăta susţinerea faţă de Laura Codruţa Kovesi

„Ne strângem în Piaţa Universităţii şi nu mai plecăm până ce coaliţia PSD-ALDE nu pleacă! Aducem în Piaţă tot ce e nevoie pentru o campare mai lungă: saci de dormit, corturi, steaguri, instrumente muzicale etc”, au transmis organizatorii evenimentului intitulat ”Noapte albă în Piaţa Universităţii #rezistăm”.

Aceştia îşi explică decizia de a protesta prin ”pericolul iminent de OUG pe Codul Penal, pericolul iminent de OUG pe Codul de Procedură Penală, pericolul iminent de OUG pe Completurile de 5 judecători, punerea sub control judiciar a Laurei Codruţa Kovesi, fosta şefă DNA – drept măsură de intimidare şi reducere a notorietăţii pentru a se opri numirea acesteia în funcţia de procuror-şef european la Parchetul European”.

Pe o altă pagină de Facebook, alte câteva sute de persoane şi-au anunţat intenţia de a participa la un protest ”împotriva domniei clanului Dragnea”.

„Hoţia, prostia, corupţia şi incompetenţa acestor indivizi care au ajuns la putere doar pentru a pune pe butuci statul de drept şi a-şi scăpa pielea de rigorile legii împing ţara către un dezastru greu de reparat. Au câştigat alegerile prin vot democratic în baza unor promisiuni electorale false, după mai bine de 2 ani de asalt continuu împotriva statului de drept considerăm că şi-au pierdut legitimitatea. Liviu Dragnea, şeful Camerei Deputaţilor este un infractor dovedit. Nu mai poate fi la conducerea acestei instituţii unde se modifică legi pe bandă rulantă. Este inadmisibil ca un infractor să poată modifica legile Justiţiei şi Codurile Penale”, au transmis organizatorii.

„Cei care apără justiţia, care ne apară de efectele nocive ale corupţiei, cei care aplică legea, trebuie să ştie ca suntem solidari cu ei. Te aşteptam să formăm un lanţ uman de la Universitate până la sediul DNA. Ne strângem în Piaţa Universităţii la 18:00 şi de acolo începem lanţul spre DNA. La plângerea unui urmărit penal suspectat de corupţie, Sebastian Ghiţă, proaspăt înfiinţata Secţie de hărţuire a magistraţilor, blamată de toate organismele ţărilor democratice şi cu iz bolşevic, a decis punerea sub acuzare şi interdicţia de a părăsi ţara a unui profesionist. A Laurei Codruţa Kovesi. Coincidentă, fix pe ultima sută de metri a posibilei numiri a acesteia în funcţia de procuror-şef european. Pe merit, aşa cum Partidul nu acceptă. România începe din ce în ce mai mult să arate aşa cum era doar în vremurile pe care le consideram apuse. Jurnaliştilor li se ridică acreditări. Doar pentru nu cântă cum vrea Partidul. Procurorilor care îşi fac treaba li se fabrică dosare. Doar pentru că îşi fac treaba. Ce mai urmează?”, a transmis comunitatea Corupţia Ucide.

Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile în dosarul aducerii în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa, fiind acuzată de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) şi mărturie mincinoasă.

Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, a afirmat pe Twitter că este îngrijorat de situaţia Laurei Codruţa Kovesi şi a precizat că PE o susţine în continuare pentru postul de procuror-şef european.

Citește și:

Atentat în nordul Afganistanului! Vicepreședintele afgan a supraviețuit

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.