Noaptea, ca gunoierii

-


Domn’ primar de Sector 1 București ne amenință că nu ne mai ridică gunoiul. Asta dacă nu facem colectare selectivă: ,, Primăria Sectorului 1 plătește pentru acel gunoi, locuitorii din sector nu plătesc ridicarea gunoiului. E greu să-i conștientizăm. Ei spun că este obligația noastră să ne ocupăm de această situație, dar dacă nu vor să selecteze acel gunoi, o să ajungem curând să nu le mai ridicăm gunoiul. Este singura modalitate să-i facem să conștientizeze că gunoiul trebuie să  fie selectat înainte să fie ridicat de operatori’’, spune domnul Dan Tudorache, alesul nostru.

Ceva adevăr este în spusele primarului, dar vorba mai-marilor PSD-iști atunci când trebuie să mazilească pe cineva de-al lor: n-a știut să comunice bine…

Căci  luând la puricat vorbele domnului Tudorache, el se laudă că primăria plătește singura pentru gunoi, însă de unde are ea bani dacă nu tot de la noi, cetățenii? A doua afacere: ,,e greu să-i conștientizăm’’. Păi dacă un cetățean conștientizat are obiceiul meu, să plimbe din când în când noaptea patrupedul de companie și vede că tocmai atunci angajații Romprest vin cu un singur camion și basculează în el amestecând hârtia cu sticla și plasticul din cele trei containere galben, verde și albastru, puse doar să dea bine în față blocului, ei bine, acel cetățean nu prea ,,conștientizează’’ ecologia. Conștientizează doar că a luat țeapă strofocându-se să-și despartă gunoaiele, chinul lui ducând tot spre o treabă făcută de primărie pe jumătate, adică românește.

Iar domnul Tudorache, înainte să ne amenințe că nu ne mai ia gunoiul, să ne demonstreze că are puterea să-l ia pe tot. Măcar o singură data. Căci în multe din cartierele sectorului 1 tomberoanele sunt insuficiente, mizeria dând pe afară zile întregi înainte de momentul divin când sosește gunoierul.

Ca să închei totuși într-o notă de umor, bine că am scăpat de găzduirea Agenției Europene a Medicamentului. Conform unui sondaj intern, peste 90% dintre angajații agenției care trebuiau să se relocheze de la Londra în urma Brexit-ului au spus că mai degrabă ar demisiona decât să se mute în București, Sofia sau Varșovia. Păcat. Dacă s-ar fi mutat în capitala României, șefii medicamentelor europene și-ar fi dat seama că Xanax-ul trebuie să se dea fără prescripție medicală.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.