Noaptea minții. Cum explică Olguța Vasilescu modificarea Codului Penal. Polițiștii o taxează dur

-


Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu și-a pus în cap toți polițiștii după ce, într-un clip, a arătat că, prin folosirea imaginilor captate de camerele de filmat, „poliţia incompetentă” vrea doar să caute ţapi ispăşitori şi nu adevăraţii făptuitori. Răspunsul polițiștilor de pe grupul de Facebook Polițiști 2.0 a fost pe măsura imbecilității exprimate de ministru.

„La metrou are loc o crimă. Se poate întâmpla să fii şi tu prin preajmă. Şi se poate întâmpla ca poliţia incompetentă să nu-l identifice pe ucigaş şi să caute un ţap ispăşitor. Iar tu ai putea fi acel ţap ispăşitor. Poliţia ar spune că tu eşti înregistrat pe camerele de luat vederi deşi nu se vede foarte clar. Asta ţi poate întâmpla acum, chiar ţie! Dar dacă se modifică legea, iar Directiva Europeană intră în vigoare, atunci tu vei avea dreptul să ceri expertizarea probei video. Legea poate fi de partea ta! Nu de partea poliţiei sau a procurorilor incompetenţi. Parlamentul trebuie să modifice legile justiţiei în folosul oamenilor. Gata cu ţapii ispăşitori“, se spune în textul prin care PSD susţine modificările la Codul Penal.

La scurt timp după ce românii s-au scandalizat în mediul online, postarea a fost ştearsă de pe Facebook.

Polițiștii din comunitatea Polițiști 2.0 i-au dat un răspuns Liei Olguța Vasilescu pe care îl va ține minte toată viața.

„Redăm aici textul dintr-un videoclip distribuit de doamna ministru Lia Olguţa Vasilescu, pentru a evita propagarea lui prin online, e toxic: „La metrou are loc o crimă. Se poate întâmpla să fii și tu prin preajmă. Și se poate întâmpla ca poliția incompetentă să nu-l identifice pe ucigaș și să caute un țap ispășitor. Iar tu ai putea fi acel țap ispășitor. Poliția ar spune că tu ești înregistrat pe camerele de luat vederi deși nu se vede foarte clar. Asta ți poate întâmpla acum, chiar ție! Dar dacă se modifică legea, iar Directiva Europeană intră în vigoare, atunci tu vei avea dreptul să ceri expertizarea probei video. Legea poate fi de partea ta! Nu de partea poliției sau a procurorilor incompetenți. Parlamentul trebuie să modifice legile justiției în folosul oamenilor. Gata cu țapii ispășitori.”

Noi, ca poliţişti, prin statut, nu avem voie să exprimăm public opinii politice. Nu am făcut-o până acum, nu o vom face nici de-acum, dar astăzi, poliţiştii din ţara asta, toţi, au fost împroşcaţi cu noroi, direct de Ministrul Muncii, doamna Lia Olguţa Vasilescu.

Videoclipul pe care doamna ministru l-a distribuit sugerează că poliţia ar fi incompetentă de la sine, ca şi când ar fi ceva general demonstrat şi acceptat, deci indubitabil. În realitate, este doar o lozincă, pentru că oamenii nu sunt aşa cum este sistemul, iar asta este garantat de fapte, nu de vorbe şi nici de videoclipuri de propagandă.

După creierul celui care l-a realizat, există un risc iminent continuu ca oricare dintre dumneavoastră, domnilor cetăţeni, să poată deveni subit infractor fără vină. Iar asta reprezintă un argument pentru care ar trebui să facem cu toţii pe lingăii în perioada următoare.

Doamnă ministru, de 6 ani nu există omor cu autor necunoscut în capitala României, a noastră Românie, aşa bună, rea, cum e acum. Aţi auzit de prestigiul Serviciului Omoruri din cadrul DGPMB? Sunt oameni care MUNCESC şi sunt împroşcaţi cu mizerii în mod vădit ostentativ.

Nouă, unor poliţişti, ne este ruşine, pentru că noi ne străduim să nu mai fim ceea ce vor ei să fim.“

(Foto: HotNews)

Mai puteți citi și:

Carmen Șerban intră într-o bibliotecă. Cum se termină bancul?


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.