Noi condiții pentru organizarea și desfășurarea examenului de grad principal pentru asistenți și moașe

-


Organizarea şi desfăşurarea examenului de grad principal pentru asistenţi medicali şi moaşe a fost înăsprită de Ministerul Sănătăţii, potrivit unui Ordin publicat în Monitorul Oficial.  Astfel, în sălile de examen vor fi mai mulți observatori, iar condiţiile de păstrare a testelor vor fi mai stricte.

 

 

Condiţiile care stau la baza organizării şi desfăşurării examenului de grad principal pentru asistenţi medicali şi moaşe au fost înăsprite după ce, joi, a fost publicat în Monitorul Oficial un nou Ordin care modifică şi completează Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 1.137/2018, privind Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de grad principal pentru asistenţi medicali generalişti, moaşe, asistenţi medicali, surori medicale şi oficianţi medicali, scrie Mediafax.

Astfel, principalele modificări pe care noul Ordin le aduce vizează introducerea unor observatori desemnaţi de şeful Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) care să asiste în sălile de examen, dar şi impunerea unor condiţii mai stricte de păstrare a testelor grilă.

Potrivit datelor Ordinului, se vor „desemna observatori la examenul de grad principal la nivelul filialelor judeţene şi a municipiului Bucureşti. Atribuţiile observatorilor se stabilesc de către comisia centrală de examen”.

Totodată, componenţa nominală a comisiei centrale de examen se va aproba de către preşedintele comisiei centrale de examen, cu cel puţin 30 de zile înainte de data începerii examenului, se mai arată în acelaşi Ordin.

Impunerea unor condiţii mai stricte de păstrare a testelor grilă vizează testele transmise cu 24 de ore înainte comisiilor locale de examen.

„Sigilarea plicurilor conţinând testele-grilă se face prin lipirea acestora, aplicarea ştampilei, semnarea peste ştampilă de către persoana desemnată de preşedintele comisiei locale de examen, peste care se aplică bandă adezivă transparentă”, se precizează în Ordinul ministrului Sănătății.

De asemenea, este prevăzut ca în timpul desfăşurării testului-grilă, responsabilul de sală, supraveghetorii şi observatorii nu rezolvă şi nu dau indicaţii privind rezolvarea întrebărilor şi nu permit intrarea în sală a altor persoane, cu excepţia membrilor comisiei locale de examen şi a persoanelor desemnate de comisia centrală de examen în calitate de observatori.

Comisia centrală de examen va fi condusă, potrivit datelor Ordinului, de preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) și va avea în componenţă 10 membri. Şase dintre aceştia vor fi din partea OAMGMAMR şi patru din partea Ministerului Sănătăţii.

Citește și:

Huşanu (SANITAS): „Oamenii pleacă în unităţi aflate în subordinea autorităţilor locale, pentru că acolo se câştigă mai bine”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.