Noi runde de negocieri la CFR Călători şi Marfă pentru Contractul Colectiv de Muncă

-


Surse din cadrul CFR au precizat, marţi, pentru Jurnalistii.ro, că miercuri (20 iunie) şi marţi, pe 25 iunie, se vor derula noi runde de negocieri cu Administraţia pentru încheierea Contracului Colectiv de Muncă la CFR Călători şi respectiv Marfă, unde sunt nemulţumiri mari, iar bugetele sunt pe minus.

 

„Pe 20 şi respectiv 25 iunie, vom purta o nouă rundă de negocieri cu Administraţia pentru CFR Călători şi respectiv Marfă unde vom încerca să obţinem o majorare salarială pentru oameni deşi ne-au tot spus că bugetele sunt cu probleme. Nu este vina noastră că se înregistrează pierderi în contextul în care la Transporturi vin şi pleacă miniştri”, ne-au declarat surse din cadrul CFR, pentru Jurnalistii.ro.

Potrivit acestora, dacă la CFR Infrastructură situaţia este clarificată la CFR Călători şi Marfă nemulţumirile oamenilor au atins cote înalte întrucât Administraţia a refuzat toate soluţiile oferite de Sindicate pentru majorarea salariilor în raport cu inflaţia.

„La CFR Călători şi Marfă nemulţumirile sunt maxime, iar oamenii nu se mai mulţumesc cu puţin. Nu mai pot fi păcăliţi cu bonuri de masă în valoare de 15 Ron şi cu decontarea concediilor de odihnă la 1000 de Ron”, ne-au precizat surse din cadrul CFR.

În momentul de faţă, Contractul Colectiv de Muncă este prelungit prin acord lunar la CFR Călători şi Marfă, iar la Infrastructură s-a semnat şi se aşteaptă avizul de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti (ITMB). Salariaţii de la CFR Infrastructură vor primi o majorare salarială în cuantum de 235 lei de la 1 octombrie, iar operatorii vor mai adăuga încă o clasă în plus la grila de salarizare.

Citeşte şi:

Sindicalist CFR, după negocieri: Ne așteaptă vremuri grele. Ceață totală în jurul Statutului feroviarului

Sindicalist: Situația salarizării de la CFR a ajuns într-un hal fără de hal. Cu ce revendicări va merge la negocieri F.N.S.I.F. 

Statutul personalului feroviar se află în mâinile ministrului Șova. Interviu cu sindicalistul Viorel Istrate 

Nu toţi cfr-iştii vor primi majorări salariale

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.