„Nu se poate mai rău”. Crezi?

-


Sunt multe lucruri repetitive și plictisitoare pe lumea asta. Rutina mersului la muncă ne enervează în fiecare zi. Tradiționalele concerte de Sărbători și mironosismul festiv ne provoacă greață în fiecare an. Peste toate astea puteți așeza și repetitivitatea politică, mai exact arhi-utilizata frază „nu se poate mai rău ca X”, sintagmă folosită după ce țara scapă de câte un specimen politic, apărut și el în peisaj după un alt „mai rău nu se poate”.

Viorica a părăsit scaunul de premier și din bula mea au început să răsune primele „în sfârșit, mai rău ca ea nu se poate!”. Mă uit sceptic și cu o oarecare doză de compasiune la toți cei care spun asta acum. Am impresia că sunt persoanele care, când s-a vehiculat numele ei pentru scaunul de premier, amenințau că pleacă din țară. Îi știți: „dacă ajunge Y premier/președinte, a doua zi plec din țară!”.

Viorica a plecat, nici nu s-a răcit scaunul, și opoziția a început deja să tragă de picioare. Toate partidele cred că sunt salvarea, siguranță de sine care îmi stârnește o stare de teamă de fiecare dată. Oamenii prea siguri pe ei sunt de evitat și-mi aduc aminte de masculii feroce care considerau că se pot impune în grupuri prin vorbe goale, promisiuni și cifre aruncate în eter despre potență. 

PNL-ul are formula câștigătoare, cei mai buni oameni, profesioniștii care vor rezolva situația economică. Asemenea USR-ul, partid în cadrul căruia s-a reaprins scandalul facțiunilor. Probabil vă mai amintiți de faptul că USR-ul are mai multe ramuri: USR de stânga, USR de dreapta, USR light și USR fără gluten. 

Evident că și Ponta și celelalte tentacule social-democrate simt că dețin cheia succesului unei guvernări care să ducă România acolo „unde merită”. Nu știm exact ce reprezintă acest „merit”, dar fiecare partid în parte are harta drumului, noi doar să-i urmăm. 

UDMR-ul a început negocierea. Dar despre ei nu mai e nimic de zis. Ăsta-i partidul kurtos: poți să pui aproape orice pe el, merge în aproape orice combinație și se servește aburind.

În curând urmează să aflăm care este varianta „nu se poate mai rea ca Viorica”. Dar experiența îmi spune că urmează o altă variantă pentru care mulți se vor jura că pleacă din țară.

Citește și:

Cât costă să te culci cu România?

Avertismentul administratorului ELCEN către bucureşteni: „Nu ştim cum vom trece această iarnă”

Dăncilă suplimentează bugetul MAE pentru buna organizare a alegerilor prezidenţiale în diaspora


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.