Nu te mai preocupa Pop, ești … minunat astăzi!

-


Și tocmai când mă închinam cu două mâini PSD-ului că măcar l-a mai cumințit pe Pop, că l-a făcut să mai tacă din gură, măcar acesta să nu mai strice imaginea partidului și să ne enerveze teribil: ,,În ceea ce privește examenul de bacalaureat, este o problemă foarte serioasă. Avem în ultimii zece ani aproape 2.000.000 de români care au finalizat clasa a XII-a. Dintre aceștia, aproape jumătate nu și-au luat bacalaureatul, mai precis 800 și ceva de mii. Dintre cele 800 și ceva de mii de persoane care nu și-au luat examenul de bacalaureat, 700.000 sunt pe zona liceelor tehnologice. Sunt absolvenți de licee tehnologice. De ce așa de mulți nu și-au luat examenul de bacalaureat?’’

Pop, ai noroc, ți-am găsit eu răspuns la întrebare: pentru că pe ăia 800 de mii nu-i duce capul. Pricepi? Binențeles că nu. Hai să-ți explic. O s-o fac simplu, astfel încât să înțelegi și tu: într-un popor există puține genii, la fel cum există și puțini retardați de-a binelea. Acestea sunt extremele. Mai spre mijloc, ceva mai mulți, sunt oamenii cu o inteligență sclipitoare și de partea cealaltă, idioții. Și mai spre mijloc, și mai mulți, întâlnim oamenii inteligenți și evident, de partea celalată a terenului de joc, proștii. Cei mai mulți indivizi sunt însă între aceștia din urmă, între proști și deștepți. Iar acești indivizi se cheamă mediocrii. Ține minte, Pop: astfel este strucutrat orice popor de pe planeta aceasta, indiferent că este vorba de poporul român, american, japonez sau ce mai vrei tu: genii, sclipitori, inteligenți, mediocrii, proști, idioți și retardați.

Acum se pune problema care dintre cei enumerați mai sus vor lua bac-ul. Evident, geniile, sclipitorii și inteligenții nu se vor opri doar la bac. Unii vor ajunge doctori în științe. Doctori pe bune, nu ca în România. Bac-ul va fi luat chiar și de o mică parte dintre mediocrii. Însă ministrule al învățământului din România, cea mai mare parte a mediocrilor, proștilor, idioților și retardatilor, nu vor lua bac-ul. Și mai știi ce se întâmplă cu toți aceștia în țările civilizate? Devin mecanici auto, tâmplari, lăcătuși, tapițeri, instalatori și câte și mai câte, după ce au urmat o școală profesională. Adică au devenit oameni serioși, cu o meserie onorabilă, fără să le plângă nimeni de milă că n-au luat bac-ul și mai ales fără să le pese de asta. Tu însă Pop, ai altă solutie:

,,Eu cred că legea ne permite să introducem a treia sesiune de bacalaureat.’’

Pop, nu-ți mai face atâtea griji de oamenii fără bacalaureat. Oricare dintre ei ar conduce mai bine decât tine ministerul învățământului.

Mai puteți citi și:

Schimbări în obținerea vizelor pentru Canada

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *