Nu toţi cfr-iştii vor primi majorări salariale

-


Surse din cadrul CFR au precizat luni, pentru Jurnalistii.ro, că unele salarii, cum sunt cele de la CFR Călători, nu vor putea fi majorate cu 5-6 % întrucât nu va permite bugetul.

“La CFR Călători situaţia este de-a dreptul dramatică pentru că bugetul este mai mic decât cel aprobat anul trecut, iar de majorări salariale nici nu poate fi vorba. Nu ştiu ce vor mai putea să obţină la negocieri pentru că lucrurile stagnează, iar CCM –ul este în momentul de faţă prelungit cu încă o lună”, au subliniat surse CFR, pentru Jurnalistii.ro.

De asemenea, CFR Călători ar putea intra în faliment dacă nu ar primi subvenţii de la stat, iar atragerea fondurilor europene este o necesitate de grad zero dacă se doreşte rentabilizarea companiei în contextul în care banii pentru gratuitatea călătorie pe calea ferată a studenţilor întârzie cu lunile şi încurcă situaţia.

Săptămâna trecută au avut loc negocieri între reprezentanții administrației și sindicaliștii CFR cu privire la Contractul Colectiv de Muncă. Surse prezente la negocieri ne-au precizat atunci că angajaților CFR li se oferă o majorare de 235 de lei de la 1 octombrie pentru toate clasele de salarizare, tichete de masă în cuantum de 15 lei și deconturi de până la 1000 de lei.

Citeşte şi:

Noi negocieri la CFR pentru Contractul Colectiv de Muncă. Oferta Administrației lasă de dorit 

Sindicalist CFR, după negocieri: Ne așteaptă vremuri grele. Ceață totală în jurul Statutului feroviarului

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.