O altă luptă în care se rup doar cuticule

-


Acum câțiva ani erau celebre luptele clanurilor interlope din țară. Televiziunile le transmiteau de parcă erau adevărate războaie. Jurnaliști pe front. Cu toate astea, de cele mai multe ori nimeni nu avea de suferit. Vedeam săbii zburând prin aer, bâte, topoare. Și nimic. Nimeni rănit.

Cel mult vânătăi.

Cam așa îmi pare și lupta din PSD. Văd tot felul de interlopi care se îmbrâncesc și scot săbii (de firmă, de designer) pentru a se intimida. În prezent, se bat mai multe tabere pe aceeași prințesă de mahala. Ea săraca parcă ar vrea să fie lăsată nițel singură, să-și refacă gândurile, dar trag pețitorii de ea din toate părțile.

Ce mă întristează e să văd că toată cearta e pur demonstrativă. Nimic concludent. Nimeni nu dă „fatala”. Negoiță mai are puțin și îi amenință pe cei rămași la putere în PSD că vine cu părinții la următorul CEx. O să vadă ei atunci!

Firea și Dăncilă se pregătesc de păruială. Cu toate că până de curând declarau sincron că nu se gândesc la o candidatură prezidențială, acum au spus (într-o simetrie aproape perfectă) că-s gata să se sacrifice pentru țărișoară și să candideze din partea PSD-ului. O eventuală dezbatere politică între cele două merită toți banii. Din PSD.

Inițial îți vine să te entuziasmezi când vezi că rechinii se mănâncă între ei. Doar că nu-i treabă serioasă. Se plescăie puțin cu gingiile și apoi se scuipă. Se au atât de bine la mână unii pe alții încât nu-și pot face rău cu adevărat. Păi dacă începe Firea să spună ce știe nu suflă și alții despre ea? Și atunci ce mai facem? Ne distrugem aiurea?

Într-un final, „Marea Luptă din PSD” nu se va lăsa decât cu câteva suspendări din partid. Care dacă e să fim sinceri e mai mult o rupere de cuticule, o fulgerătoare dar suportabilă durere în cot.

Citește și:

Kitch-ul a prins tupeu


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.