O asistentă de la Universitar care a stat 17 zile în greva foamei, concediată

-


Asistenta de la Spitalul Universitar din Capitală, Mariana Luceanu, care a stat 17 zile în greva foamei în luna august, a fost concediată.

Mariana Luceanu și Daniel Simion, cei doi asistenți medicali de la Spitalul Universitar de Urgență din București au stat 17 zile în greva foamei în luna august pentru a cere o anchetă a Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii, asupra activităţii managerului unităţii spitaliceşti. Deşi aceasta s-a prezentat la Spitalul Universitar, rezultatul anchetei nu este cunoscut nici astăzi.

„Am vrut să atragem atenția, poate cu ocazia asta se va face curățenie în spitalul ăsta. Controlul Corpului de Control va mai dura poate o săptămână – două, o lună, drept pentru care nu avea rost să mai rămânem o lună în greva foamei, ca să aflăm un rezultat final. Am primit asigurări din partea Ministerului că se va face un control foarte amănunțit, deci să nu ne facem griji din punctul ăsta de vedere, nu va fi un control cum au fost toate celelalte de până acum, așa că nu avea rost să mai stăm o lună în greva foamei, până aflăm un rezultat. Referitor la condițiile din spital, nu la altceva”, declara asistentul medical Daniel Simion, pe 6 august.

Despre motivele declanșării protestului, acesta preciza următoarele: „Am vrut să atragem atenția, poate cu ocazia asta se va face curățenie în spitalul ăsta, pentru că trebuie trimise aparate corespunzătoare de făcut curățenie, să nu mai stăm cu acel mop mizerabil, multe și multe și multe altele.”

Ministerul Sănătății: Concluziile raportului de control vor fi făcute publice

„La solicitarea ministrului Sănătății, Sorina Pintea, o echipă a Ministerului Sănătății s-a aflat în această după – amiază la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a discutat cu cei doi protestatari aflați în greva foamei. În urma discuțiilor avute, cei doi au declarat că renunță la această formă de protest”, subliniau oficialii Ministerului Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

La rândul său, asistenta Mariana Luceanu declara că intrase în grevă alături de colegul său din solidaritate cu colegul său, Daniel Simion şi pentru a cere demisia menagerului unităţii spitaliceşti.

sursa foto: Sebastian Rusu

„Am decis în cazul în care Dan va claca definitiv am zis că trebuie să fie unul care să preia ceea ce a început el, așa că începând de azi, de la ora 10, am depus la registratura Spitalului Universitar înștiințarea intrării mele în grevă generală pe perioadă nedeterminată până când doamna manager își va da demisia sau va fi demisă pentru că în România 2018 nu putem să acceptăm așa ceva în sistemul sanitar. Nu mai putem accepta minciunile, dictatura, punerea piciorului pe cap, indolența conducerii.  Personal am văzut multe nereguli începând cu uniformele, nu avem papuci. Cumpăr papuci din banii mei, uniformele le spăl acasă. Ducem microbii acasă la familie la copii și părinți bătrâni. Veșnică este pusă în pericol viața pacienților în acest spital începând cu UPU și terminând cu morga”, declara atunci și Mariana Luceanu, care s-a alăturat și ea protestului.

La începutul lunii august, 15 angajaţi ai Spitalului Universitar din Bucureşti au protestat  în faţa instituţiei, nemulțumiți că au fost puși să aleagă între voucherele de vacanţă şi sporurile maxime. Ei au reclamat și lipsa de materiale sanitare din spital.

Citeşte şi:

UPDATE: Prima demisie de la Spitalul Universitar. Doi asistenți se află în greva foamei

O bacterie periculoasă a fost descoperită la Spitalul Universitar 

FOTO. Starea de disperare a unui asistent medical din cauza managerului de la Spitalul Universitar

UPDATE. Protest la Spitalul Universitar. Asistenții medicali fac acuzații grave. Ministerul s-a autosesizat

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.