O asistentă medicală a făcut stop cardiac după o tură de noapte

-


O asistentă de 45 de ani de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi a murit după ce a ieşit din schimbul trei, în drum spre casă. Femeii i s-a făcut rău în autobuz. Colegul care era cu ea a cerut ajutor prin 112, însă medicul care a sosit la intervenţie a declarat decesul după minute în şir de resuscitare. Poliţiştii au început şi ei o anchetă.

UPDATE: Numele asistentei era Oana Gavril și a fost fiica fostei asistente șefe de la clinica de ortopedie. Doi copii au rămas fără mamă. Stresul ar fi cauza principală a decesului.  

Știrea inițială

„A făcut stop cardiorespirator, un coleg care era cu ea a apelat 112. Apelul a venit pentru convulsii. Iniţial, a fost trimis un echipaj cu asistent şi imediat după şi unul cu medic. A fost resuscitată, însă a fost declarat decesul”, a declarat Diana Cimpoeşu, purtător de cuvânt al Spitalului Sfântul Spiridon Iaşi, informează Mediafax.

„În cauză a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, s-a dispus efectuarea necropsiei şi cercetările continuă”, a declarat Ilinca Ciobanu, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Potrivit unor surse, şi poliţiştii vor face o adresă către Inspectoratul Teritorial de Muncă, care ar urma să constate dacă accidentul a fost de muncă sau nu.

Citește și:

„Medicii pleacă din țară pentru că profitorii sistemului nu îi lasă să lucreze și îi umilesc”. INTERVIU cu medicul Cristian Ceontea


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.