O caricatură cu Serena Williams a stârnit furia scriitoarei seriei Harry Potter

-


O caricatură realizată de australianul Mark Knight, care o reprezintă pe tenismena americană Serena Williams cu buze supradimensionate și înfățișare masculină, a stârnit un val de critici din partea opiniei publice. Prin cei nemulțumiți de ”desenul lui Knight” s-a numărat și scriitoarea J.K. Rowling, autoarea celebrei serii Harry Potter, care a susținut că acesta a folosit ”figuri de stil rasiste și sexiste”.

 

 

„Nu puteţi să o lăsaţi pur şi simplu să câştige?”, o întreabă arbitrul pe Osaka, în caricatura semnată de australianul Mark Knight.

Desenatorul, cunoscut pentru caricaturile sale controversate, a primit numeroase critici, inclusiv din partea unui congresman american şi a unui număr deloc neglijabil de 22.000 de persoane care i-au comentat desenul pe Twitter.

„Felicitări pentru că ai redus una dintre cele mai mari sportive în viaţă la câteva figuri de stil rasiste şi pentru că ai transformat o altă mare sportivă într-un accesoriu fără faţă”, i-a replicat scriitoarea J.K. Rowling celebrului caricaturist australian.

La rândul său, Mark Knight a răspuns criticilor precizând faptul că a desenat  un portret nu foarte măgulitor al unui jucător de tenis australian, Nick Kyrgios, care s-a comportat „necorespunzător”.

În finala de la US Open disputată împotriva niponei Naomi Osaka, Serena Williams a avut o serie de reacții violente împotriva arbitrului de scaun, care i-au adus numeroase comentarii.

Sportiva americană, care a fost amendată cu suma de 17.000 de dolari în urma celor trei avertismente primite, a vorbit despre sexism şi despre dublul standard aplicat jucătorilor şi jucătoarelor.

Citește și:

Firea insistă că are mai mulți spioni pe urmele sale

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.