O cunoscută jurnalistă de investigații din Bulgaria, asasinată pe malul Dunării

-


Viktoria Marinova, jurnalistă bulgară de investigaţii, a fost ucisă, sâmbătă, la periferia orașului Ruse, lângă faleza Dunării. Poliția a stabilit că femeia a fost bătută şi agresată sexual înainte de a fi omorâtă, prin strangulare.

 

Trupul acesteia  a fost găsit într-o zonă greu accesibilă, în nişte tufişuri, lângă Dunăre, de către un trecător sâmbătă seara.  Potrivit primelor elemente ale anchetei, jurnalista a fost strangulată.

În momentul de față, nu se cunosc motivele uciderii Victoriei Marinova, iar Georgi Georgiev, şeful procuraturii din Ruse, şi directorul adjunct al poliţiei locale, Ilian Enchev, au spus, într-o conferinţă de presă, că sunt luate în calcul “toate variantele” cu privire la această crimă.

Majoritatea obiectelor personale ale jurnalistei lipseau în momentul în care trupul acesteia a fost găsit într-o zonă mai puţin aglomerată  din Ruse. Viktoria Marinova deţinea funcţia de director al postului de televiziune TVN şi era căsătorită cu patronul acestui post, care are şi una dintre cele mai mari companii de Internet din Bulgaria. Cei doi aveau împreună o fetiţă de 6 ani.

Aceasta avea propria emisiune şi era implicată în afacerile soţului său, dar şi în numeroase acte de caritate şi activităţi sociale în  orașul Ruse. Poliția cercetează mai multe piste, dar spun că, pentru moment, nu există indicii care să arate că uciderea jurnalistei are legătură cu activitatea profesională.

Uciderea jurnalistei bulgare a fost condamnată de Harlem Desir, reprezentant al OSCE pentru Libertatea Presei, acesta cerând “o anchetă completă şi minuţioasă”.

În schimb, Federaţia Europeană a Jurnaliştilor a notat, pe Twitter, că ultimul articol al Victoriei Marinova avea ca subiect corupţia de stat.

Aceasta este al treilea jurnalist ucis în Uniunea Europeană în mai puţin de un an, după Daphne Caruana Galizia, din Malta, şi Jan Kuciak, din Slovacia.

În ultima sa emisiune, Viktoria Marinova i-a avut invitați pe jurnalistul român Attila Biro, de la Rise Project, şi pe conaționalul său, Dimitar Stoianov, de la Bivol. Subiectul abordat de Marinova  l-a reprezentat reţinerea celor doi jurnaliști de către poliţie în apropierea oraşului Radomir, unde subiecţii unei investigaţii încercau să ardă documente legate de o fraudă cu fonduri europene.

Jurnalistul Attila Biro şi colegul său bulgar au fost reţinuţi pe 14 septembrie de Poliţie, în timp ce documentau un caz de fraudă cu fonduri europene.

Citește și:

BEC: 20,41% dintre români au votat în cele două zile de referendum. Eșec total

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.