O fostă glorie a tenisului mondial a taxat dur gesturile Serenei Williams din finala de la US Open

-


Fosta glorie a tenisului mondial, Martina Navratilova susține existența unor diferențe între modul în care sunt arbitrate femeile față de bărbații din tenis, dar consideră că soluția împotriva acestor inechități nu o reprezintă reacția celei avute de Serena Williams, în finala de la US Open.

 

„Acest tip de comportament nu ar trebui să existe pe un teren de tenis. Serena Williams are doar parțial dreptate. Într-adevăr, există acest dublu standard pe care îl deplânge. Asta nu se întâmplă doar în tenis. Totuși, ieșirea ei nu este în regulă. Cred că întrebarea pe care ar trebui să și-o pună jucătorii, fiind niște modele pentru noua generație, este: Sunt suficient de fair-play, îmi respect îndeajuns rivalii?”, a declarat Martina Navratilova.

Potrivit acesteia, arbitrul de scaun al finalei feminine de la US Open nu avea altă soluție decât penalizarea Serenei Williams.

”Ramos nu avea altă variantă. Trebuia să o penalizeze. Mi-e greu să cred că după ce acuzi arbitrul că a furat poți scăpa, indiferent că ești bărbat sau femeie. Dacă totuși Serena are dreptate și există discrepanțe în măsurile luate, oficialii ar trebui să analizeze atent situația și să ia măsurile cuvenite”, a adăugat Martina Navratilova, pentru cotidianul New York Times.

Carlos Ramos, arbitrul de scaun al finalei feminine de la US Open, a fost apărat de conducerea Federației Internaționale de Tenis, care a susținut că și-a îndeplinit funcțiile conform regulamentului.

„Este de înțeles că acest incident de mare importanță și extrem de regretabil a provocat dezbateri. În același timp, este important să ne amintim că domnul Ramos și-a îndeplinit funcțiile conform regulamentului. Deciziile domnului Ramos au fost în conformitate cu normele relevante și au fost reafirmate de decizia US Open de a o amenda pe dna Williams pentru cele trei infracțiuni”, se arată în textul comunicatului de presă, emis de ITF.

În schimb, președintele WTA, Steve Simon face lobby pentru schimbarea regulamentului, astfel încât jucătoarele să nu mai treacă prin situația Serenei Williams.

Citește și:

O caricatură cu Serena Williams a stârnit furia scriitoarei seriei Harry Potter

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.