O fostă glorie a tenisului mondial pariază pe Simona Halep la Australian Open 2020

-


Fostul tenisman german Boris Becker, cu şase Grand Slam-uri în palmares, a declarat cu prilejul lansării turneului Superbet Chess de la Bucureşti că Simona Halep are nevoie de o mai bună programare a meciurilor în partea a doua a sezonului şi o vede printre favorite la Australian Open 2020, scrie Agerpres.

”Simona este încă o jucătoare de top. Problema pentru ea este să-şi facă o programare pentru a rezista tot anul. Ea a părut obosită în partea a doua a anului, pentru că a stat mai mult pe teren pentru a-şi câştiga meciurile. De obicei peste două ore, iar din punct de vedere fizic şi mental a început să obosească în a doua parte a anului. Au supărat-o şi accidentările, dar cred că Darren Cahill va fi atent, o va supraveghea şi va găsi un program mai bun pentru a doua parte a anului. Este evident că a devenit dificil pentru ea să câştige două meciuri la rând. La Australian Open, din cauza suprafeţei şi pentru că este la începutul anului, are o şansă potenţială de a câştiga anul viitor. Am vorbit mult cu ea, dar nu cred că are nevoie de sfatul meu. Darren Cahill şi staff-ul ei ştiu ce au de făcut”, a declarat Boris Becker la Stejarii Country Club.

Potrivit acestuia, fiecare generaţie are vârfurile ei şi este greu de spus cine este sau a fost cel mai bun jucător din lume.

”Idolul meu a fost Bjorn Borg, m-am antrenat cu el în anii ’90, când a avut un fel de revenire, şi nu mi-a venit să cred cât de bine era pregătit din punct de vedere fizic, nu mi-am imaginat aşa ceva. M-am antrenat cu el cu rachete de lemn şi era mai bun decât mine. Cred că orice campion, indiferent în ce eră a jucat, va găsi mereu o cale de a învinge. În tenis, avem un moment incredibil cu Federer, Nadal şi Djokovic, dar în alte momente i-am avut pe McEnroe şi Borg, Connors şi Lendl. Aş menţiona şi numele meu, al lui Stefan Edberg, Pete Sampras, Andre Agassi, fiecare generaţie a avut campionii ei. Tenisul de azi nu mai acela de acum 20 de ani, calitatea rachetelor, a încălţămintei, mijloacele de recuperare fizică. Daţi-i lui Federer o rachetă de lemn şi să joace cu cineva care a câştigat cu racheta de lemn, atunci cred că şansele ar fi egale. La fel cu Nadal şi Djokovic, atunci şansele s-ar egala”, a adăugat Boris Becker.

Primul mare obiectiv al anului 2020 pentru Simona Halep este Australian Open, unde în 2018 a ajuns până în finală. De data aceasta, sportiva noastră îl are de partea sa pe Darren Cahill, antrenorul care i-a marcat cariera din circuit.

De asemenea, gazetarul Cristian Tudor Popescu susține că revenirea lui Darren Cahill alături de Simona va fi benefică pentru sportiva noastră din sezonul viitor.

”De la anul, o să fie cu totul altceva, după ce va lua o pauză, după ce își va face pregătirea cu Darren. Eu am mare încredere, acum că a venit Darren. Cred că la începutul anului viitor vom avea o Simona ca acum doi ani, când a făcut finala la Australian Open și a câștigat Roland Garros”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la postul Digi Sport.

Simona (locul 4, WTA) ar fi putut să ajungă pe locul 3 WTA, dacă ar fi trecut de sportiva din Cehia, iar dacă ar fi ajuns în finală, la Turneul Campioanelor, ar fi terminat sezonul pe locul 2 WTA. Dacă ar fi trecut de Pliskova, Simona ar fi încasat 995.000 de dolari.

Citește și:

 Simona Halep acuză blocajul din tenisul românesc. „Ministerul refuză să finanţeze Federaţia”

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.