O nouă descoperire ştiinţifică ar putea revoluţiona tratamentul cancerului

-


Oamenii de ştiinţă au identificat o proteină esenţială în supravieţuirea unor cancere. Astfel, eliminarea proteinei WRN ar putea reprezenta o nouă oportunitate pentru tratarea unui subgrup de pacienţi cu cancer care au tumori de tipul MSI-H, şi se referă la instabilitate microsatelitară, o afecţiune ce apare în ADN-ul celular, scrie Jurnal.md.

 

Combaterea acestor tumori canceroase se face mai nou prin imunoterapii, iar  rezultatele pozitive se văd la pacienţii cu cancer MSI-H, deşi uneori mai apare rezistenţa la tratament.

„Terapia noastră este bazată pe exploatarea sistemelor biologice pe care celulele canceroase (şi nu ţesutul sănătos) le au”, a precizat Simon Wöhrle, autor al acestui studiu de la Boehringer Ingelheim Regional Center Vienna.

Potrivit acestuia, trebuie descifrat modul de supravieţuire al celulelor canceroase MSI-H, înainte de a se dezvolta noi tratamente.

În acest sens, cercetătorii au demonstrat că înlăturarea funcţiei proteinei WRN din celulele MSI-H a oprit buna funcţionare a lor, ducând la defecte în diviziunea celulară.

„În particular, am văzut că celulele canceroase MSI-H fără WRN au prezentat rupturi de cromozomi şi instabilitate a genomului, scoţând la iveală că WRN este o vulnerabilitate a celulelor MSI-H”, a explicat Mark Petronczki, director al Cancer Cell Signalling de la Boehringer Ingelheim RCV.

De asemenea, pierderea proteinei WRN este o cauză cunoscută a sindromului Werner, o boală care aduce îmbătrânirea prematură asociată cu un risc crescut de apariţie al tumorilor.

Citeşte şi:

Alegeri prezidențiale în Ucraina. Volodimir Zelensky versus Petro Poroșenko, în turul al doilea

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.