O nouă idee marca Ecaterina Andronescu: „Nu toate şcolile să înceapă la ora 08.00. De ce ar trebui decalat programul

-


Ministrul Educației Ecaterina Andronescu a spus că ar trebui gândită o formulă în așa fel încât nu toate școlile să înceapă programul la ora 08.00. „Să încercăm să decalăm programul în aşa fel încât să nu supraaglomerăm oraşele”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, citat de Agerpres.

UPDATE: „Nu e o chestiune care să țină de resortul ministerului. Copiii mici duc bine programul de dimineață”, a explicat, la Digi24,. Daniela Vișoianu expert în Educație.

Declarația a fost făcută miercuri, în cadrul Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România, după ce primarul general Gabriela Firea a vorbit despre organizarea unei rețele de microbuze școlare în vederea decongestionării traficului din Capitală și a cerut sprijinul Ministerului Educației în implementarea proiectului, scrie agenția de presă.

Ecaterina Andronescu a declarat că “sunt de acord cu propunerea doamnei primar şi chiar mă gândeam – şi poate că acest lucru este valabil în mai multe oraşe – dacă am putea să gândim o formulă: nu toate şcolile să înceapă la ora 8:00. Să încercăm să decalăm programul în aşa fel încât să nu supraaglomerăm oraşele. Din punctul de vedere al ministerului, suntem extrem de deschişi spre propunerile dumneavoastră. (…) Problema cu microbuzele, propusă de doamna primar Gabriela Firea, funcţionează în Cluj şi funcţionează cu rezultate foarte bune. Poate fi o soluţie, un model pe care să îl avem în mai mute din oraşele noastre aglomerate“.

Ministrul a vorbit și despre organizarea unor laboratoare mobile în şcoli.

“Nu mai avem laboratoare în şcoli. Sincer vă spun că mă gândesc la o formulă de a construi laboratoare mobile şi de a deplasa aceste laboratoare de la o şcoală la alta. Când am introdus clasa pregătitoare în şcolile noastre, în cele mai multe clasa pregătitoare a intrat în laboratoarele de fizică, biologie şi chimie. Şi suntem acum în situaţia să avem un deficit de cadre didactice chiar la aceste discipline, ceea ce, fără îndoială, nu este de acceptat“, a anunțat Andronescu.

Citește și:

Scrisoarea unei mame pentru Ecaterina Andronescu: „Declarațiile dumneavoastră din ultimele zile m-au convins că trăiți într-o țară diferită de țara mea”

Un profesor de Limba română îi cere demisia ministrului Educației: „Dacă un elev greşeşte rezolvarea unui subiect, pică examenul”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.