Sindicatele din Sănătate, invitate din nou la discuții de premier

-


Premierul Viorica Dăncilă a anunțat joi, înaintea ședinței de Guvern, că în data de 8 mai va avea loc o nouă întâlnire cu reprezentanții sindicatelor pentru noi discuții pe seama  problemelor apărute în urma aplicării grilei de sporuri, care a dus la discriminări salariale între angajații din Sănătate.

 

”În urma întâlnirii pe care a avut-o ministrul Sorina Pintea cu reprezentanții federațiilor sindicatele din Sănătate am văzut cererile formulate de aceștia.  Am hotărât ca marți, 8 mai, la ora 10.00 să avem, împreună cu ministrul Muncii, ministrul Sănătății, ministrul de Finanțe, o întâlnire cu reprezentanții federației sindicale din Sănătate pentru a vedea nemulțumirile acestora și să vedem ce soluții putem găsi pentru problemele pe care le ridică”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

”Este vorba despe niște propuneri pe care sindicatele le-au făcut pentru a rezolva problema salarizării din acest an, propuneri pe care le voi prezenta premierului. Sunt aproximativ aceleași cu cele făcute de sindicate la întâlnirea cu vicepremierul Viorel Ștefan, dar va trebui să le analizăm, să facem niște simulări, astfel încât în urma modificărilor pe care le vom face nimeni să nu piardă din veniturile obținute deja. Pentru noi, pentru Guvern, este important pacientul și personalul medical, în egală măsură”, a declarat, ieri, ministrul Sănătății, după întâlnirea cu reprezentanții Sanitas.

”Toate drumurile duc spre acel 30%.Esența este că se ajunge la modificarea legii: să scoatem gărzile…. Trebuie modificată legea pentru că altfel nu se poate obține cea ce ne-am propus”, a declarat președintele Sanitas, Leonard Bărăscu, după întâlnirea de la minister.

Viorica Dăncilă a precizat luni seară, într-un interviu la RTV, că a ajuns la o înțelegere cu managerii de spitale, iar o primă propunere este cea referitoare la plata suplimentară pentru activitatea de gardă, aceasta urmând să fie scoasă din anvelopa de 30% sporuri.

Cu toate acestea, Dăncilă nu garantează că veniturile vor fi mai mari decât în februarie 2018.

Citește și:

Alimentația în diabet. Recomandările medicului Adrian Copcea


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.