O nouă misiune spațială pe Stația Internațională. Lansarea capsulei Soyuz, un succes

-


O rachetă Soyuz a fost lansată joi seară de la cosmodromul Baikonur, din Kazahstan, transportând pe orbită o capsulă Soyuz la bordul căreia se află cei trei membri ai Expediţiei 59 pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), dintre care doi sunt astronauţii care au supravieţuit unei lansări ce a avut loc în luna octombrie, când racheta a suferit o avarie imediat după lansare, fiind necesară ejectarea de urgenţă a astronauţilor şi abandonarea misiunii, potrivit  NASA.

Astronautul Nick Hague şi cosmonautul Alexei Ovcinin ar fi trebuit  să plece pe 11 octombrie într-o misiune spaţială de şase luni, însă o defecţiune la unul dintre propulsoare, produsă la 2 minute după lansare, a condus la aterizarea de urgenţă a capsulei Soiuz, marcând un prim eşec în istoria zborurilor cu echipaj uman către ISS.

Împreună cu cei doi, la bordul capsulei Soyuz, care a fost lansată la ora 19:14 GMT, se mai  află şi astronautul american Christina Hammock Koch.

La rândul său, comandantul misiunii, Alexei Ovcinin a declarat miercuri că este încrezător în succesul misiunii care va dura 6 luni şi jumătate.

Staţia Spaţială Internaţională se află pe orbită din 1998 la aproximativ 400 de kilometri deasupra Terrei şi se deplasează cu o viteză de 28.000 de kilometri pe oră.
16 ţări participă la proiectul ISS, care a avut un cost de peste 150 de miliarde de dolari, finanţat în mare parte de Statele Unite şi Rusia.

Citește și:

BREXIT: Parlamentul britanic a respins propunerea de organizare a unui nou referendum


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.